Svečanim prijemom otvorena 48. IFTDO konferencija

  Svečanim prijemom otvorena 48. IFTDO konferencija

  U sarajevskom hotelu Hills uručenjem zahvalnica i obraćanjem predstavnika kompanije Origin Europe, sinoć je zvanično otvorena najveća svjetska konferencija za ljudske potencijale, pod nazivom IFTDO. Uvodnim govorom, svečanu ceremoniju otvorila je Sanja Miovčić, predsjednica 48. IFTDO konferencije.

  “Prvi put u historiji IFTDO konferencije ona se održava u jugoistočnoj Evropi i ta čast je pripala BiH i gradu Sarajevo. Jako mi je drago da su ljudi iz Organizacionog odbora prepoznali Sarajevo i ono što ono u stvari jeste, mjesto susreta mnogih kultura i tradicija. Ovaj događaj okupio nas je na jednom mjestu kako bismo se na najbolji način uvezali i razgovarali o temama bitnim za ljudske potencijale kao što je umrežavanje i digitalizacija”, izjavila je Miovčić.

  IFTDO konferencija nakon svoje višegodišnje tradicije održavanja došla je u Sarajevo kako bi na određen način pomogla kompanijama i organizacijama sa ovih prostora da na najadekvatniji način savladaju najnovije trendove kada je digitalizacija i obučavanje ljudstva u pitanju. Trendovi u upravljanju ljudskim resursima, mijenjaju se na isti način kako se mijenjaju i trendovi u tehnologiji, te je iz tog razloga bitno gotovo svakodnevno vršiti edukacije. Razlog zbog kojeg se, između ostalog, IFTDO po prvi put održava na Balkanu jeste taj kako bi pomogli ljudima sa ovih prostora u prevazilaženju problema kojeg imaju sa ljuskim resursima.

  „Koristim ovu priliku da se zahvalim svima koji su podržali organizaciju 48. IFTDO konferencije, članovima Upravnog odbora, te svim učesnicima koji su došli u Sarajevo iz više od 30 zemalja svijeta. IFTDO konferencija je najveći multikulturalni i internacionalni događaj koji okuplja vrhunske stručnjake iz oblasti HR-a. Ovakvim okupljanjima mi podižemo svijest o važnosti ljudskih potencijala, kako bismo podstakli i druge da se bave ovom tematikom, a sve u cilju kreiranja bolje budućnosti za mlade naraštaje. Smatramo da ćemo ovom konferencijom pružiti podršku ovoj regiji i podstaknuti učesnike da iskoriste benefite iste, kao što su znanje i mišljenja eksperata“, izjavio je Dr. Ebrahim Al Dossary, predsjednik  Upravnog odbora IFTDO konferencije.

  Na svečanoj ceremoniji dodijeljene su i nagrade za najbolju HRD praksu koju je osvojila Taishin International Bank Co, Ltd iz Tajvana, dok je nagradu za Izvrsnost u istraživanju osvojio Time Profesional Learning iz Indije. Također, nagradu je osvojila i GOPA mbH predstavništvo BiH za projekat „Implementacija novog modela rada u javnom servisu zapošljavanja“, koju je primio dr. Ranko Markuš direktor ove organizacije.

  Specijalnu nagradu za podršku 48. IFDO konferenciji dobila je kompanija AS Holding iz BiH, a nagradu je u ime Rusmira Hrvića, primo Vedad Halilović, direktor izvoza ove kompanije.