Svesrdna podrška BH Telecoma obilježavanju 29. godišnjice genocida u Srebrenici

Ove godine se navršava 29 godina od stravičnog zločina genocida koji je počinjen nad Bošnjacima Srebrenice. Kao i prethodnih godina, očekuje se veliko učešće građana, zvanica, gostiju u samom programu obilježavanja tog događaja. Vršilac dužnosti generalnog direktora BH Telecoma Amel Kovačević sa svojim saradnicima Muamerom Durićem, v.d. izvršnog direktora za tehnologiju i razvoj servisa i Damirom Čaušem, v.d. izvršnog direktora za pravne poslove posjetio je Memorijalni centar Srebrenica – Potočari.

 

„U Srebrenici smo kako bismo realizovali tri cilja. Prije svega, želimo osigurati tehničku podršku komemoraciji i osigurati tehničke pretpostavke iz telekomunikacijskog sektora za sve učesnike događaja.Također, ovdje smo da se upoznamo i sa aktivnostima koje Memorijalni centar na čelu sa direktorom Emirom Suljagićem već godinama uspješno sprovodi. Naš treći cilj je ključni – pružiti finansijsku podršku projektima u organizaciji Memorijalnog centra, te osigurati kontinuitet njegovog poslovanja“, kazao je Kovačević, dodavši da će BH Telecom za Centar i njegove digitalne arhive osigurati Cloud uslugu BH Telecoma za uspješnije, jeftinije i efikasnije poslovanje.

„Želimo pomoći i u produkciji različitih multimedijalnih sadržaja i obezbijediti sredstva za aktivnost Centra na Generalnoj skupštini UN-a u Njujorku kako bi se na što kvalitetniji način ispričala priča o genocidu u Srebrenici“, naglasio je Kovačević.

Suljagić je istakao kako je komemoracija neizvediva i nezamisliva bez BH Telecoma.

„Osim tehnološkog unapređenja za vrijeme komemoracije, želimo upoznati javnost sa svim projektima, izložbama i aktivnostima koje je finansirao Memorijalni centar“, riječi su Suljagića.

Zaključio je da je ovom posjetom započeo razvoj strateškog partnerstva između Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, kao najvažnije državne, kulturne i bošnjačke institucije posvećene memorijalizaciji i sjećanju na ratne 90-te i BH Telecoma, kao najvažnije javne kompanije u Bosni i Hercegovini.

BH Telecom je u periodu od 2020. godine do danas donirao Memorijalnom centru Potočari sredstva u iznosu od 55.000 KM, podržao Opštinu Srebrenica u organizaciji posljednje tri godišnjice obilježavanja genocida sa ukupno 60.000 KM, kao i Udruženje Moja adresa Srebrenica sa 20.000 KM.  BH Telecom je u proteklih nekoliko godina podržao i brojne druge ustanove sa područja Srebrenice: JU „Prvu osnovnu školu” Srebrenica, Udruženje roditelja hendikepirane djece i omladine “Leptir”, Udruženje „Svjedoci svog vremena“ i druge.

BH Telecom je povodom ove, 29. godišnjice genocida u Srebrenici i zločina u Prijedoru partner seta dokumentarnih filmova: „Majka Điđa“ „Salih“ i „Heroji povratka“ dok je  ranije BH Telecom podržao i prestižno bh. filmsko ostvarenje „Que Vadis, Aida? koje tematizira srebreničko krvoproliće.

Na kraju, dodajemo da je BH Telecom za novinarske ekipe obezbijedio sve neophodne tehničke uslove, kao i korištenje telekomunikacijske infrastrukture i WLan hot spotove za povezivanje i izvještavanje 11. jula iz Srebrenice.

 

Moja priča. BH Telecom

 

09.07.2024.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content