Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel

  Tarčin Forest Resort & Spa – MGallery by Sofitel

  Izgradnja luksuznog resorta MGallery by Sofitel u Tarčinu ide planiranom dinamikom. U toku su radovi na hotelu vrijednom 18 miliona KM, te na vanjskoj infrastrukturi, dok su vile već završene. Otvorenje resorta očekuje se do kraja 2017. godine.

  Unutrašnji izgled jednog od hotela iz grupacije.

  Resort smješten na 85 hiljada kvadratnih metara u prirodnoj oazi u Tarčinu kod Sarajeva, nudit će 55 hotelskih soba i devet vila s baštama, otvoreni bar u borovoj šumi, igralište za djecu, ekskluzivni wellness & fitness centar s bazenom, sadržaje za rekreaciju i sport na otvorenom kao i konferencijske kapacitete namijenjene poslovnoj klijenteli.

  Anca Cristea, generalna menadžerica MGallery by Sofitel, kaže da će resort biti unikatan, jer nudi kombinaciju luksuzne hotelske usluge prema najsavremenijim internacionalnim standardima najveće evropske grupacije hotela u Evropi i zdravog, sadržajnog boravka u prirodi.

  “Naš resort je prirodna oaza koja je tako osmišljena i locirana da može odgovoriti na najrazličitije potrebe naših budućih gostiju: s obzirom na blizinu bh. prijestonici, može biti destinacija za kratke i spontane odmore od stresne svakodnevnice u gradu, te poslovne i korporativne skupove. Zavisno od preferencija i potreba, naši gosti će moći birati između smještaja u udobnoj hotelskoj sobi i komfornih, savremeno opremljenih vila. Resort se nalazi u idiličnom, šumovitom predjelu i nudit će čitav niz zabavnih, rekreativnih i sportskih sadržaja na otvorenom, a idealan je izbor i za duže porodične odmore tokom cijele godine, uključujući i zimovanje s dnevnim izletima u popularne obližnje ski centre.”

  MGallery by Sofitel jedan je od luksuznih brendova najveće evropske grupacije AccorHotels, koja je sa svojih 20 hotelskih brandova, 240000 uposlenih i preko 4000 hotela zastupljena u 95 zemalja svijeta.