Tivat nominiran za Green Destinations Sustainable Story Award 2021

  Tivat nominiran za Green Destinations Sustainable Story Award 2021

  Grad Tivat u Crnoj Gori je aktivni učesnik u procesu pristupanja programu Green Destinations i dobitnik je nagrade za TOP 100 održivih destinacija za 2020. godinu.

  Pogled na Tivat

  Za ovu nagradu su aplicirali TO Tivat i JP “Morsko Dobro” sa primjerom dobre prakse upravljanja Posebnim rezervatom prirode “Tivatska solila”. Sve destinacije na listi Top 100 za 2020. godinu takmičari su završnog dijela nagrada koje se svake godine organizuje na međunarodnom sajmu turizma ITB u Berlinu. Ove godine kategorije Green Destinations Story Awards su:

  • Zajednice i kultura
  • ITB Zemlja
  • Priroda i ekoturizam
  • Ostrva i morska obala
  • Covid i turizam
  • Izbor publike – People’s Choice Award

  Posebni rezervat prirode “Tivatska Solila” je jedan od 6 nominovanih u kategoriji “Priroda i ekoturizam”. Ostali nominovani lokaliteti u toj kategoriji su: Khoadi Haos Conservancy, Namibija; Kočevsko, Slovenija; Parnu, Estonija; Rolante, Brazil; Saba, Karipska Holandija.

  Finalisti će, kao i do sada, biti proglašeni na ceremoniji koja će se održati tokom međunarodnog sajma turizma ITB u Berlinu, 12. marta u 14 sati. Ove godine sajam se organizuje online. Glavni sponzori Green Destinations Story Award su ITB Berlin i GLP Films.

  O dobitnicima odlučuje žiri u sastavu: Green Destinations, ITB Berlin, Asian Ecotourism Network, Destination Stewardship Center, Ecotourism Australia, Global Ecotourism Network, Travelife for Tour Operators, Vision of Sustainable Tourism, GLP Films, Sustainable First i TravelIndex.

  Važni kriterijimi za odabir su: koliko su pristupi inovativni, koliko su efikasni u rješavanju stvarnih problemi u održivosti u turizmu i u kojoj mjeri se mogu primijeniti na drugim lokacijama.

  Ove godine organizatori su dodali i “Green Destinations: People’s Choice Award” kao novu kategoriju u kojoj odlučuje javnost i nagrada će se dodijeliti destinaciji koja dobije najviše glasova do 3.marta. Iz Tivta pozivaju da podržite Tivat i Posebni rezervat prirode “Tivatska Solila” i svojim glasom date doprinos da budu dobitnik još jedne prestižne nagrade kada je u pitanju održivi turizam. Link za glasanje je ovdje.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  TIVAT – GRAD SUNCA, MORA I USAMLJENIH UVALA

  REZERVAT PRIRODE TIVATSKA SOLILA

  TIVAT DOBITNIK NAGRADE SUSTAINABLE TOP 100 DESTINATIONS ZA 2020. GODINU

  PORTO MONTERNEGRO – NAJLUKSUZNIJA MARINA NA JADRANU

  BOĆANJE NAJSTARIJI SPORT U TIVTU

  5 RAZLOGA ZAŠTO PROVESTI ODMOR U TIVTU