Tivat – Uzbudljivo ljeto uz brojne manifestacije

Tivat – Uzbudljivo ljeto uz brojne manifestacije

Iako je jedan od najmlađih gradova Boke kotorske, Tivat odiše posebnošću i to je mjesto iz kojeg ćete ponijeti mnogo lijepih uspomena.

Ovaj grad malih uvala, plaža i ostrva, te planina koje se spuštaju do mora – idealno je mjesto za savršen užitak u Crnoj Gori. Posjetite li Tivat, uvjerit ćete se da je s velikim šarmom sačuvao sve svoje stare vrijednosti života na obali s mediteranskom tradicijom u gastronomiji, navikama, kulturi, pažnji prema bogatom kulturno-historijskom nasljeđu, amblemima Boke i autentičnim vrijednostima.

Ovaj grad je posljednjih godina doživio nevjerovatnu transformaciju. Od šarmantnog primorskog grada, preko noći je postao svjetski prepoznata destinacija. Tako nas ovdje i ove godine očekuje uzbudljivo ljeto, brojni događaji i dešavanja zahvaljujući kojima Tivat s punim pravom nosi epitet Event destinacije Crnogorskog primorja.

BROJNI FESTIVALI I FEŠTE

Ovo je grad u kojem se uvijek nešto dešava. Godišnje se izvede više od 200 raznovrsnih programa kroz kulturne, zabavne, gastronomske, sportske i druge događaje, pa nas tako i ovoga ljeta čeka više od 50 bogatih programa, a realizuju ih Turistička organizacija Tivta, Porto Montenegro, Luštica Bay, Centar za kulturu Tivat, JU Muzeji i galerija, Opština Tivat i drugi. Zajedno nastoje da svojim aktivnostima, građanima i gostima Tivta, život i boravak u gradu bude dinamičan i sadržajan.

Svaka manifestacija ima svoju publiku i značaj, poput Festivala performera In Art – jedinstvenog događaja koji se svake godine održava u Tivtu i internacionalnog je karaktera, a koji okuplja brojne ulične performere iz raznih krajeva svijeta. Tu je i Tivat World music festivala također internacionalnog karaktera, koji se održava početkom septembra i ima za cilj produžetak sezone u svom jedinstvenom konceptu postojanja, okupljajući brojne ljubitelje etno melosa iz cijelog svijeta. Ljeto u Tivtu se pamti i po Tivatskim ljetnim feštama kada koncerte održavaju brojne poznate regionalne muzičke zvijezde uz druge razne tematske večeri, a sve u cilju animacije gostiju koji posjećuju Tivat.

Nikad nije previše zabave u ovom veselom gradu, a karnevali su na primorju najljepše zabave, pa nas i ove godine očekuje II Ljetni Internacionalni karneval u junu mjesecu i trajanju od tri dana. Centar za kulturu Tivat je aktivan tokom cijele godine, s poznatim događajima poput čuvenog Festivala pozorišnog teatra Purgatorije u okviru kojih se održavaju brojne predstave za djecu i odrasle, promocije knjiga, izložbe, koncerti, pozorišni festival, muzičke večeri…

PORTO MONTENEGRO

Porto Montenegro je prepoznat, ne samo kao luksuzno nautičko naselje, već i kao mjesto dobre energije, zahvaljujući brojnim upriličenim koncertima, izložbama, lifestyle događajima, modnim performansima, regatama… Preko 70 događaja se na raznim lokacijama organizuje za 90 dana juna, jula i augusta, kao što su Zbirka pomorskog nasljeđa, Auditorijum, Porto Montenegro Sinhro, bazen Jahting kluba, PMYC plaža, Marina park, galerija Gayo, promenada nautičkog naselja… Svi ti događaji su kreirali su upečatljiv identitet Porto Montenegra kao popularnog i omiljenog za organizaciju događaja na crnogorskoj obali.

Neki od čuvenih događaja koji su se organizovali u nautičkom naselju, a u kojem će Turistička organizacija Tivat također imati učešće su Internacionalni Fashion Festival, prestižne regate kao RC 44 i mnogi kvalitetni muzički događaji svjetski poznatih imena.

LUŠTICA BAY

Luštica Bay je novi dragulj Tivta i nudi pravi bijeg u skriveni raj. To je mjesto koje je Tivtu donijelo pregršt dešavanja, kao što su brojni koncerti u saradnji s Kotor Artom ili CZK Tivat, izložbe, modne revije i tematski osmišljenim događajima poput festivala Fall colors, food marketa, golf takmičenja i raznih drugih projekata.

Tivat je grad koji će vam ponuditi i brojne sadržaje u aktivnim stilovima provođenja odmora, pa svoj boravak možete ispuniti i vožnjom kvadovima, igranju kriketa ili pola, kajakingu, jedrenju, igranju golfa, ronjenju, pješačenju stazama i drugim aktivnostima. Budite gost Tivta ove godine i osjetite bar djelić čari kojima ovaj grad opija!