Tivat – vaše ljeto 2017.

Tivat – vaše ljeto 2017.

Najmlađi gradić bokeljskog zaliva, ujedno jedini primorski grad s aerodromom, koji je dobio ime po ilirskoj kraljici Teuti, krasi rivijera sa 17 čistih i lijepo uređenih plaža.

Geografsko-klimatski uslovi i ljepote prirode odavnina svrstavaju Tivat u veoma privlačnu turističku destinaciju. U hladu borova i maslina, lovora, ruzmarina i lavande, uz prijatne mirise koji će da vas prate i na njegovim ostrvima, odmor ovdje dobija svoje pravo značenje. Pored prirodnih ljepota, njegovoj posebnosti doprinijet će i brojni osmišljeni događaji, koji će upotpuniti vašu ljetnu svakodnevnicu.

Žućenica fest

Jedan od najvažnijih događaja je međunarodna kulturno-gastronomska manifestacija Žućenica fest, koja će se održati ove godine po trinaesti put u Tivtu, i to 17. juna. Kao posebno atraktivan segment izdvaja se gastro show P(i)jat od žućenice, koji će se održati na obali Pine. Organizatori su Organizacija žena Tivta i Radio Tivat u saradnji s općinskom turističkom organizacijom.

Pored prezentacije više od 200 jela sa žućenicom, dragocjenim biljem, bit će upriličen također kulturno-zabavni program u kome će učestvovati brojni izvođači, među kojima je i Klapa Rišpet iz Hrvatske.

Stižu ulični performeri iz cijelog svijeta

Još jedan od razloga zbog kojeg ćete poželjeti biti u Tivtu je i festival uličnih performera Inart na kojem će gostovati neki od najpoznatijih regionalnih i svjetskih izvođača. Tokom tri dana, 26., 27., i 28. jula, tivatske ulice, trgovi i ponte bit će pozornica za muzičare, plesače, pozorišne ansamble i animatore, a publika će biti animirana kroz direktan i interaktivan odnos s umjetnicima.

Ulični performeri znatno obogaćuju gradsku scenu i doprinose intenzivnijem doživljaju grada, pa će se stoga predstaviti na više lokacija u Tivtu.

Pregršt zanimljivosti

Pored ovih manifestacija, Tivat je pripremio bogato kulturno-zabavno ljeto. Koncerti, predstave, izložbe suvenira, gastro večeri, plesne večeri, klapske večeri, festivali, sajam vina i tradicionalnih proizvoda, sve su to razlozi da baš Tivat bude idealna destinacija za vaše ljeto 2017.