Tivat World – muzički festival

  Tivat World – muzički festival

  U petak, 14. septembra u 19:00 h počinje drugo izdanje Tivat World muzičkog festivala koji će trajati do 16. septembra. Koncerti će se održati na gradskoj rivi Pine, Trgu luksuznog kompleksa Porto Montenegro i Trgu od Kulture.


  Tivat World – muzički festival prvi put je održan u septembru 2017. godine. Festival je za tri dana posjetilo preko 4.000 turista, a s obzirom da je festival odjeknuo regionom i svijetom, ove godine se očekuje duplo više gostiju.

  Kulturno-edukativni i zabavni karakter Tivat World festivala predstavlja osnovu ove manifestacije i stvara lepezu kulturoloških različitosti koje ostavljaju dovoljno prostora da publika uvidi sve benefite tih različitosti. Muzički koncept ovog festivala su etno elementi u savremenoj izvedbi, a muzičari su iz Crne Gore, regiona i svijeta.

  S obzirom da je Tivat World jedini festival ovog tipa u Crnoj Gori, svojom autentičnošću i dijapazonom kulturno-zabavne ponude privlači veliki broj inostranih i domaćih turista. Uz veliku podršku pokrovitelja Turističke Organizacije Tivat i direktorice Gabrijele Glavočić kao i velikih tivatskih ino projekata Porto Montenegro i Luštica Bay, Javna ustanova Muzej i galerija Tivat kao i Opštine Tivat ovaj projekat ne bi bio moguć.

  Festival će ugostiti tri benda iz Crne Gore (Rambo Amadeus, Džanum i Balkan Mediteran Orijent, okosnica benda su gitarski duo Nikčević i Bulatović) četiri benda iz regiona (Damir Imamović – BiH, Kal – Srbija, Baklava – Makedonija i Drum’N’Zez – Srbija), kao i tri benda sa tri kontinenta (Light in Babylon – Turska, Tibble Transsibiriska – Švedska i Los Milonguitas – Argentina sa gošćom, najboljim jazz ženskim vokalom Sanjom Raičković). Rambo Amadeus će sa svojim bendom otvoriti festival.

  Osim muzičkog užitka, ove godine će biti uvedeni novi sadržaji. Publika će ove godine uživati u prezentaciji nematerijalne kulturne baštine Boke Kotorske sva tri dana trajanja festivala. Na Trgu od Kulture i u galeriji Javne ustanove Muzej i Galerija Tivat. Gosti će se upoznati sa istorijatom klapa, limenenom glazbom kao i gastro specijalitetima Crne Gore. Ove godine Tivat World-u se pridružila NVO FUUT, koja će 15. septembra napraviti ambrum za Festival Uličnih Umjetnosti Tivat 2019. Tog dana će biti prilika da se vide  akrobati, roboti na štulama i razne interesantne ulične performere.

  Dugoročna vizija festivala je stvaranje novih kulturoloških i edukativnih sadržaja kroz kreativne sadržaje koji doprinose boljem shvatanju i prihvatanju različitosti, a sve sa ciljem produženja sezone putem autentičnih sadržaja.

  Krilatica Tivat World festivala – Fell it Taste ukratko objašnjava šta sve možete da doživite u toku trajanja festivala u najsunčanijem gradu Boke Kotorske. – navodi se u saopštenju organizatora manifestacije, organizacije Fluid Drum. Direktor i idejni tvorac festivala je Dalibor Ševaljević.