Bicikliziraj se u Tivtu

Bicikliziraj se u Tivtu

Tivat je prvi grad u Crnoj Gori koji je uveo renta bajk sistem javnog biciklističkog prevoza koji mještanima i turistima nudi mogućnost lakog kretanja kroz grad, uštedu vremena i novca. 

2-30

Gradske ulice označene su žutim trakama predviđenim za bicikliste. Postoji šest baznih stanica u gradu i pomoću BikeTivat elektronskih kartica sa BIP tehnologijom bicikli se mogu iznamjljivati na jednom punktu a vraćati na drugom. Na raspolaganju je 36. bicikala.

Korišćenjem elektronskih kartica, oni koji žele da dožive grad na dva točka, mogu preuzeti bicikl sa bilo kojeg biciklističkog stajališta postavljenog u gradu i vratiti ga na bilo koje drugo biciklističko stajalište na kojem ima slobodno mjesto, svakog dana od 07:00 do 23:00 sata. Mještani Tivta besplatno koristite uslugu prvih pola sata.

329221

Postoji šest BikeTivat stajališta u opštini Tivat i svako od njih sa po šest parkirnih stubića. Nalaze se na sljedećim pozicijama:

Donja Lastva, u blizini crkve Sv. Roka

Donja Lastva, u blizini stare Kule

Šetalište Seljanovo, u blizini sjevernog ulaza u marinu

Arsenalskoj ulici, u blizini gradskog stadiona

Gradskom šetalištu, ulici Palih boraca

Lucici Kalimanj, na kraju šetališta Iva Vizina

Korištenje je vrlo jednostavno. Prislonite karticu na vrh parkirnog stubića i čućete niz zvučnih signala. Kada se zvčni signali ubrzaju možete preuzeti bicikl sa stajališta.

Po završetku vožnje, vratite bicikl na najbliže stajalište, jednostavno stavljajući kuku u rupu. Ne zaboravite da provjerite da li je bicikl pravilno zaključan. Uslugu ne mogu koristiti osobe mlađe od 12 godina starosti, dok je osobama mlađim od 18 godina potrebno roditeljsko odobrenje.

Karticu sa pretplatom možete kupiti u Turističkoj organizaciji ili u ovlašćenim hotelima ili online, preko web sajta www.biketivat.com

PRETPLATA ZA TURISTE

1 dnevna kartica (4 sata upotrebe) 5.00 €

Vikend kartica ( 4 sata upotrebe dnevno) 8.00 €

1 sedmična kartica (4 sata upotrebe dnevno) 30.00 €

Strani turisti mogu preuzeti BikeTivat karticu iskljucivo licno u Turistickoj organizaciji Tivat ili u ovlašćenim hotelima, čak iako su se pretplatili na uslugu online.

Preostali kredit na kartici nakon isteka kartice je nepovratan, ali se može prenijeti nakon obnavljanja pretplate.

322274-1

NEKOLIKO SAVJETA

 

– Koristite bicikl samo onoliko koliko Vam je potrebno i vratite ga na stajalište kada ga ne koristite jer usluga se ne može koristiti više od 4 sata dnevno.

– Kada dođete na odredište, vratite bicikl – možete ga preuzeti ponovo kasnije i nećete platiti nadoknadu koja se primjenjuje za duže korišćenje.

– Ne zaboravite da deaktivirate karticu po isteku Vaše pretplate u Turistickoj organizaciji ili u ovlašćenim hotelima.

 

Bicikl možete koristiti isključivo u okviru Tivta i na taj način izbjeći saobraćajnu gužvu i problem parkiranja ali i obići lokalne atrakcije i posjetiti neku od mnogobrojnih plaža.

 

Emina Dedić, Furaj.ba