Trebevićka žičara dobila pjesmu i bit će pet-friendly!

  Trebevićka žičara dobila pjesmu i bit će pet-friendly!

  Pozivu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake na druženje u veleljepnoj Vijećnici povodom obilježavanja 6. aprila, Dana grada Sarajeva, odazvao se veliki broj predstavnika medija kao i drugih gostiju.

  Tema druženja bila je predstavljanje bogatog programa obilježavanja najvažnijeg dana za Sarajevo, te otvaranje nove Trebevićke žičare, čime će bh. prijestolnici biti vraćen jedan od njenih simbola. Uspinjača, koja je i u prošlim vremenima mnogim generacijama bila način izlaska na Trebević kako bi svoj grad pogledali iz druge perspektive, bit će puštena u pogon 6. aprila u 11 sati, a već u 13 sati će se njome moći voziti i prvi građani.

  Ovaj veliki događaj inspirisao je sarajevske muzičare na kreativnost. Odlučili su ga obilježiti pjesmom nazvanom Trebević opet silazi u grad za koju je tekst koji nosi bujicu sjećanja napisao vrsni bh. autor Zlatan Fazlić Fazla. Pjesmu je producirao Nikša Bratoš, jedan od najjačih producenata u regionu, a donose je Zdravko Čolić, Ismeta Dervoz, Hari Varešanović i Jasna Gospić.

  Tokom druženja u Vijećnici saznali smo, između ostalog, da će Trebevićka žičara biti pet-friendly. Tačnije, bit će adekvatno naznačeno gdje vlasnici mogu ući i voziti se sa svojim ljubimcem.

  Elma Zećo, Furaj.ba