Treći Tivat World Music festival od 12. do 14. septembra

    Treći Tivat World Music festival od 12. do 14. septembra

    Turistička organizacija Tivat je pokrovitelj 3. Tivat World Music Festivala, koji će se održati od 12. do 14. septembra 2019. godine u Tivtu.

    Ove godine će biti postavljene četiri bine na kojima će se tokom tri dana trajanja festivala publici predstaviti deset bendova iz Crne Gore, regiona i inostranstva. Na glavnoj bini na rivi Pine nastupit će jedan od najslavnijih afričkih muzičara Femi Kuti – najstariji sin pionira afrobita Fele Kutija. Pored glavne bine Riva biće aktuelne još i bina Acoustic u Atrijumu Buća, bina Porto Montenegro u marini PM i bina Luštica Bay u istoimenom nautičkom kompleksu.

    Festival će 12. septembra u 20h otvoriti Bilja Krstić & Bistrik Orkestar (Srbija), a od 22h nastupit će Femi Kuti sa svojim bendom Positive Force. Drugog dana festivala, 13. septembra, na bini Riva od 18:30h nastupit će Gospoda Glembajevi (Crna Gora), Atma Mundi Ensemble & Sanja Raičković (Hrvatska) i Albaluna (Portugalija). Od 18h na Acoustic bini u Atrijumu Buća publici će se predstaviti Orkestar Nuova (Crna Gora), a od 20h na bini u Porto Montenegru nastupit će Ethno Jazz Orchestra (Srbija). Posljednjeg dana festivala, 14. septembra, na glavnoj bini Riva od 20h posjetioci će uživati u nastupu bendova Džanum (Crna Gora) i Irfan (Bugarska), dok će istog dana od 21h na bini Luštica Bay nastupiti portugalski bend Albaluna, a na bini Acoustic od 18h Tanini trio (Turska). Svi navedeni koncerti su kao i prethodnih godina besplatni.

    Turistička organizacija Tivat poziva sve ljubitelje etno melosa da dođu i uživaju u modernim izvedbama poznatih izvođača, koje će obilježiti 3. Tivat World Music Festival.