Treći Travelexpo Ankara će se održati od 22. do 25. marta 2018.

  Treći Travelexpo Ankara će se održati od 22. do 25. marta 2018.

  Ured savjetnika za kulturu i turizam Ambasade Republike Turske u Bosni i Hercegovini obavještava zainteresirane da će se 3.turistički sajam TRAVELEXPO ANKARA održati od 22. do 25. marta 2018. godine. 

  Organizator  turističkog sajma TRAVELEXPO ANKARA je kompanija ATIS sajmovi, uz podršku Ministarstva kulture i turizma Republike Turske te Asocijacije turističkih agencija Republike Turske (TURSAB). Sajam će se održati u ATO Congresium Expocenteru na  površini od 10.000 metara kvadratnih.

  Cilj Sajma je biti platforma za promociju i marketing turističkih proizvoda Ankare i njenih regija, Turske općenito, ali i susjednih zemalja.

  TRAVELEXPO ANKARA je uključen u međunarodni kalendar sajmova, s ciljem da svima onima koji planiraju odmor tokom praznika i putovanja pruži uvid u turističku ponudu Ankare, Turske i susjednih zemalja.

  Treći TRAVELEXPO ANKARA će okupiti predstavnike regionalnih, nacionalnih i međunarodnih turističkih sektora, koji će predstaviti i promovirati postojeće turističke potencijale. Davatelji usluga i kupci će, okupljeni na jednom mjestu, biti u prilici dogovarati aranžmane za što kvalitetnija putovanja, praznike i odmor sa sadržajima koji zadovoljavaju potrebe savremenog čovjeka.

  Glavni grad Turske, Ankara je kroz historiju bila dom različitim civilizacijama i kulturama. Mnogobrojne prirodne ljepote, historijski i kulturni spomenici predstavljaju turističke destinacije koje neizostavno treba posjetiti.

  Anatolian muzej u Ankari je svjetski poznat, nagrađivan kao jedan od najboljih muzeja u Evropi, ali i mjesto  koje ljubiteljima arheologije, ali i drugim turistima pruža uvid u mnoštvo arheoloških eksponata. Osim toga, tokom posjete Ankari nikako se ne smije propustiti posjeta historijskim mjestima poput Etnografskog muzeja, starih rimskih ruševina, Augustovog hrama, dvorac Ankara i Anitkabir (mauzolej Ataturka). Izuzetan interes turisti pokazuju za Kizilcahamam, mjesto koje postal popularno zahvaljujući ljekovitim termalnim vodama.

  Tokom posjete Ankari, neizostavan je obilazak četvrti  Beypazari, tokom kojega posjetitelji mogu uživati u tradicionalnoj osmanskoj arhitekturi, ukusnim delicijama ovoga kraja Turske, muzejima i prirodnim ljepotama.

   Više informacija o 3. turističkom sajmu TRAVELEXPO ANKARA na: http://travelexpoankara.com/