Turkish Airlines počinje letjeti iz Sarajeva

  Turkish Airlines počinje letjeti iz Sarajeva

  Nakon dvomjesečne obustave svih međunarodnih letova zbog pandemije koronavirusa, aviokompanija Turkish Airlines ovog mjeseca ponovo uspostavlja letove između Istanbula i Sarajeva.

  Letovi na relaciji Istanbul-Sarajevo-Istanbul putnicima će biti dostupni od 21. juna, i to tri puta sedmično – srijedom, petkom i nedjeljom. Tako turski avioprijevoznik od juna nastavlja letjeti na ranije utvrđena 22 odredišta u 19 zemalja, uključujući Kanadu, Kazahstan, Afganistan, Japan, Kinu, Južnu Koreju, Singapur, Dansku, Švedsku, Njemačku, Norvešku, Austriju, Nizozemsku, Belgiju, Bjelorusiju, Izrael, Kuvajt, Gruziju i Libanon.

  Za sve medicinske radnike Turkish Airlines nudi popust na aviokarte od 40 posto.

  Podsjećamo, kada su u pitanju mjere kojih se moraju držati zaposlenici aerodroma i putnici, obavezno je da se poštuje fizička distanca, nose rukavice. Obavezno je da se i pravilno odlaže otpad, te dezinficiraju ruke. Na kritičnim mjestima osoblje aerodroma će regulirati kretanje. Također, zaposleni na aerodromu će morati voditi računa o samozaštiti, higijenskim mjerama, te reducirati kontakte s putnicima i članovima posade aviona. Avioni i prostor unutar aerodroma će se dezinificirati, a kada je riječ o prostorima obavezna su i provjetravanja prostorija vanjskim zrakom tokom radnog vremena, mehaničkom ili prirodnom ventilacijom. Ugostiteljski objekti i trgovine na aerodromu također će morati poštivati set specifičnih mjera.


  Turkish Airlines nudi 40 posto popusta na avionske karte zdravstvenim radnicima | Furaj.ba

  Kompanija Turkish Airlines (YHY) pokrenula je kampanju specijalnog popusta cijena karata za zdravstvene radnike koji su vodili predanu borbu u jeku pandemije COVID-19. Foto: Pixabay/Ilustracija Svi zdravstveni radnici će dobiti popust na cijene avionskih karata od 40 posto, koje će moći kupiti posredstvom internet stranice Turkish Airlinesa ili mobilne aplikacije za sebe i svoja tri saputnika.