U botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH sutra će biti upriličen četvrti Craft...

  U botaničkoj bašti Zemaljskog muzeja BiH sutra će biti upriličen četvrti Craft Block

  U subotu, 21. septembra 2019. godine od 12 do 22 sata bit će održan četvrti po redu Craft Block – događaj koji će u predivnom ambijentu botaničke bašte Zemaljskog Muzeja u Sarajevu okupiti moderne zanatlije naše zemlje.

  Tako će na jedan dan, ovaj jedinstveni prostor u centru grada, ugostiti više od 25 proizvođača koji stvaraju novu generaciju brandova na BiH tržištu.

  Craft Block dat će priliku obrtnicima poput proizvođača proizvoda za kuću, proizvoda za djecu, umjetnina, zanatskih pivara, odjeće i samostalnih umjetnika. Pošto se radi o start-up firmama, možemo reći da je broj prijavljenih značajan, kako za nas tako i za poslovni rast ali i međusobnu saradnju.

  Ovi se izlagači bore na visoko konkuretnom tržištu kvalitetom i drugačijim konceptom poduzetništva. Iako mali, šalju veliku poruku: moguće je ostati i opstati u BiH hrabrim i poduzetničkim duhom koji ne čeka radno mjesto, već ga stvara.

  Ovaj put, svoje vještine će predstaviti 10 bosanskohercegovačkih mikro kraft pivara s više od 40 vrsta piva, 4 restorana, 2 organska proizvođača hrane te 7 umjetničkih zanata

  Svoje vještine, ovaj put će nam predstaviti brandovi iz Banja Luke, Čapljine, Foče, Istočnog Sarajeva, Mostara, Prnjavora, Sarajeva i Srebrenice, navodi se u saopćenju.