U Ljubljani održana promotivna kampanja dočeka 2019. na otvorenom u Sarajevu

  U Ljubljani održana promotivna kampanja dočeka 2019. na otvorenom u Sarajevu

  Grad Sarajevo i Turistička zajednica Kantona Sarajevo prezentirali su novogodišnji program glavnog grada Bosne i Hercegovine sinoć u Ljubljani.

  Konferenciji za novinare u gradskoj vijećnici prisustvovao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, Hari Mata Hari, glavna zvijezda novogodišnjeg programa i zamjenik gradonačelnika Ljubljane Dejan Crnek.

  Hari Mata Hari je uz pratnju muzičara koje je specijalno za ovu priliku osigurao gradonačelnik Zoran Janković, napravio predivnu atmosferu i izmamio aplauze prisutnih u gradskoj dvorani.

  „Volim se vratiti u Ljubljanu, posebno sam vezan za ove ljude i želim ih pozvati da dođu u Sarajevo i uživaju u programu koji smo pripremili“, poručio je Hari Mata Hari.

  Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je napomenuo da se radi o nastavku promotivne kampanje kojom Sarajevo želi građanima regije ponuditi i prezentirati najbolje novogodišnje slavlje i program kakav već posljednje dvije godine privlači desetine hiljada posjetilaca u BiH.

  „Mi smo već pokazali da znamo napraviti od Sarajeva novogodišnji centar regije. Ove godine smo ponosni što imamo Hari Mata Harija, Bombaj Štampu i mlade muzičare iz MuzikArta koji će, uvjeren sam, ispuniti sva očekivanja i biti nastavak našeg zajedničkog uspjeha. Zahvaljujem se našim domaćinima i čestitam gospodinu Jankoviću na njegovom uspješnom mandatu i nastavku rada“, rekao je gradonačelnik Skaka.

  Mediji u Sloveniji pokazali su poseban interes za projekte u Sarajevu, izgradnju skijaške staze na Trebeviću, obogaćivanje turističke ponude, ali i za budući dolazak Formule E u Sarajevo.