U nedjelju na Trebeviću zimska zabava na otvorenom

  U nedjelju na Trebeviću zimska zabava na otvorenom

  Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. organiziraju 27. januara, u nedjelju, na Trebeviću, u susret Evropskom olimpijskom festivalu za mlade “EYOF 2019“, veliku zimsku zabavu na otvorenom uz sankanje na uređenom sankalištu.

  Kako je saopćeno, osigurali su tople napitke, kreativne radionice i igre za najmlađe te muzički program. Pod motom “Trebević se budi, sankajmo zajedno“, manifestacija će biti održana na platou Vidikovac nedaleko od dolazne stanice Trebevićke žičare u periodu od 11.00 do 14.30 sati.

  Specijalni gosti na zabavi bit će maskote Groodvy i Vučko, a za muzički program će biti zaduženi popularni Laka&Mirela, te DJ.

  Svi oni koji na zabavu dođu Trebevićkom žičarom mogu dobiti besplatno sanke na revers.

  JP Sarajevo d.o.o. podsjeća da je u toku akcija u kojoj su cijene učenicima, studentima, penzionerima i osobama starijim od 65 godina iz BiH upola jeftinije.

  Sve do prvog marta naredne godine, ove kategorije stanovništva mogu kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo 3 KM.

  Manifestacija se realizira uz podršku Unicredit Banke i u saradnji sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja.