U petak počinje SFF, postavljen i bosanski ćilim ispred Narodnog

  U petak počinje SFF, postavljen i bosanski ćilim ispred Narodnog

  Ovogodišnji 26. Sarajevo Film Festival bit će otvoren u petak svjetskom premijerom filma “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice na online platformi ondemand.sff.ba.

  Bosanski ćilim ispred Narodnog pozorišta Sarajevo

  Prije samog početka filma, publiku širom svijeta iz Sarajeva će pozdraviti direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.
  Voditeljica ceremonije otvaranja ovogodišnjeg izdanja Sarajevo Film Festivala, koji se održava online, bit će bosanskohercegovačka glumica Belma Salkunić, koja je ostvarila glavnu ulogu u novom filmu Ognjena Sviličića “Glas”. Publika ga ima priliku pogledati u ovogodišnjem programu U fokusu.

  Sarajevo Film Festival održava se online od 14. do 21. augusta putem platforme ondemand.sff.ba na kojoj je moguće kupiti karte, najavili su organizatori.

  Na prošlogodišnjem jubilarnom 25. Sarajevo Film Festivalu, predstavljen je novi crveni tepih kao spoj tradicionalnog i savremenog, inspirisan i napravljen poštovanjem i ljubavlju prema Sarajevu, Festivalu, publici i filmskoj umjetnosti. U saradnji i pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva i gradonačelnika Abdulaha Skake, prepoznatljivi simbol najvećeg filmskog festivala u Jugoistočnoj Evropi je i ove godine postavljen ispred Narodnog pozorišta Sarajevo.

  Zato što jedan članak nije dovoljan…

  LEGENDARNOM MADSU MIKKELSENU POČASNO SRCE SARAJEVA

  SFF ĆE OVE GODINE BITI ODRŽAN ONLINE

  PRIČE POZNATIH O SARAJEVU OTKRIVAJU: SVI SMO MI IZ ISTOG FILMA

  SFF I U MOSTARU: KINO NA OTVORENOM U VRELIM LJETNIM DANIMA