U planu izgradnja velikog zabavno-adrenalinskog parka u blizini Sarajeva

  U planu izgradnja velikog zabavno-adrenalinskog parka u blizini Sarajeva

  Uskoro bi u okolini Sarajeva trebala početi izgradnja još jednog zabavno-adrenalinskog parka, a investitor je kompanija “Asaad al-akeel” iz Kuvajta. 
Zemljište predviđeno za izgradnju parka pripada općini Vareš, selo Ravne na Nišićkoj visoravni i prostire se na oko 160.000 kvadratnih metara.

  Trenutno je u fazi izrada idejnog i izvedbenog plana, a uskoro bi trebala biti poznata i ukupna vrijednost investicije. Kako su nam kazali u kompaniji “Asaad al-akeel” koja je na području sela Ravne kupila 160 dunuma zemlje, park će se raditi u fazama i nakon što se prikupi sva potrebna dokumentacija i dozvole, krenut će se u izgradnju.

  Zabavno-adrenalinski park će biti pun sadržaja, pa će posjetitelji moći uživati u paintballu, na sportskim terenima, na šetnicama, a moći će posjetiti i trgovine prirodne hrane. Predviđeno je i da se grade restorani, hotel, prostor za jahanje konja i obuku jahanja, mini zoološki vrt. Ljubitelji adrenalina će moći letjeti balonima na vrući zrak te se spuštati uz najmoderniji ‘Zip line’ i okušati se kao vozači najboljih quadova. U planu je i gradnja mini jezera sa pripadajućim sadržajima.

  “Naši planovi su da u sljedeće dvije do tri godine park počne raditi u punom kapacitetu. Krajem januara imali smo prezentaciju u velikoj sali općine Vareš i uglavnom smo dobili pozitivne reakcije”, kazao je za Klix.ba Amel Pepić iz kompanije koja je investitor.

  Dodao je da je i
deja za izgradnju jednog ovakvog projekta javila nakon što je obavljena detaljnija analiza potreba građana.

  “Analiza je pokazala kako je građanima potrebno mjesto gdje će imati priliku za odmor i relaksaciju. 

Ovaj park će im ponuditi više od toga. To će biti mjesto vrhunskog adrenalina, najkvalitetnije relaksacije i odlične zabave za djecu”, kazao nam je Pepić.

  Dodao je da će to za najmlađe posjetitelje biti poseban doživljaj jer im se ovim projektom obećava do sada neviđena zabava, mnoštvo zanimljivih igara, među kojima posebno mjesto zauzima dio sa velikim trampolinama, toboganima, igralištima koje će graditi provjerene i certificirane kompanije koje najprije garantiraju sigurnost.

  “Za one nešto starije, ili pak one koji će posjetiti ovaj park tek da potroše nedjeljno popodne obezbijedit ćemo mjesto u šadrvanima uz rijeku, restoran sa raznovrsnom ponudom jela, a dok će se u samom parku na nekoliko lokacija nalaziti štandovi naših vrijednih sugrađana i njihovih organskih proizvoda”, opisao je predstavnik kompanije “Asaad al-akeel”.

  U sklopu parka nalazit će se moderno opremljen hotel i veliki parking prostor obezbijeđen za posjetitelje parka.

  Predviđeno je da većina sadržaja bude gotova u ovoj godini do osmog mjeseca, ako se dobije saglasnost Općinskog vijeća općine Vareš. Projekt je vrijedan nekoliko miliona maraka. Na početku zabavni park bi zapošljavao oko 40 radnika, a s izgradnjom svih kapaciteta u punom obimu broj zaposlenih bio bi mnogo veći.