U Sarajevu se 29. septembra održava trka/šetnja za ozdravljenje

  U Sarajevu se 29. septembra održava trka/šetnja za ozdravljenje

  U glavnom gradu Bosne i Hercegovine će se 29.09.2019. godine održati 12. po redu Trka/Šetnja za ozdravljenje – Race for the Cure 2019.

  „Race for the Cure“ održava se u više od 140 svjetskih gradova, gdje svake godine za unapređenje zdravlja žena šeta/trči nekoliko miliona ljudi. „Race for the Cure“ je jedinstveni događaj čiji je cilj okupiti osobe koje su preživjele bolest, njihove prijatelje, građane, porodice, timove učesnika, poznate ličnosti, društveno odgovorne kompanije, kako bi podržali akciju o podizanju svijesti u borbi protiv karcinoma dojke. Na trci/šetnji za ozdravljenje učestvuju osobe bez obzira na spol i godine. Podrška svakog pojedinca i grupe je veoma bitna, kao i podrška cjelokupne zajednice.

  Na ovogodišnjoj trci/šetnji očekuje se više od 9 000 učesnika/ca iz cijele Bosne i Hercegovine. Isti dan, RACE FOR THE CURE će se održati u još 16 evropskih gradova.

  Registracije građana i građanki za manifestaciju „Race for the Cure 2019“ počele su 31.8. i nastavljaju se u Sarajevu tokom mjeseca septembra, na nekoliko lokacija, gdje se građani i građanke Sarajeva mogu registrovati, te 29.09.2019. zajedno sa oko 9.000 građana i građanki iz cijele Bosne i Hercegovine, pružiti podršku ženama koje se suočavaju sa ovom veoma teškom bolešću i učestvovati u zajedničkoj borbi protiv karcinoma dojke.

  Građani i građanke Bosne i Hercegovine se mogu registrovati i online, putem platforme kupikartu.ba, klikom na link: http://bit.ly/RaceForTheCureSarajevo2019.

  Dodatne informacije o registracijama i učešću na „Trci/Šetnji za ozdravljenje – Race for the Cure 2019“ možete dobiti putem zvaničnih stranica udruženja „Think Pink – Zajedno smo jedno“ na društvenim mrežama ili putem e – mail adrese rftcsarajevo@gmail.com.

  Sva sredstva skupljena od registracije učesnika/ca za Trku/Šetnju za ozdravljenje se u 100% iznosu vraćaju zajednici.