U sklopu događaja Ljeto u parku – Hastahana s radom počinje besplatno...

  U sklopu događaja Ljeto u parku – Hastahana s radom počinje besplatno ljetno kino

  Događaj Ljeto u parku – Hastahana, koji se pod sloganom „Ljetna zabava za sve generacije u srcu Sarajeva“ od 21. juna do 23. septembra održava u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu, bogatiji je za još jedan atraktivan sadržaj.

  Naime, od četvrtka 1. augusta sa radom započinje bespatno ljetno kino koje će posjetiteljima u sljedeća dva mjeseca ponuditi uživanje u filmskoj magiji pod vedrim nebom.

  Filmovi će se gledati iz ležaljki, na projekcionom platnu, a za potpuni ugođaj gledatelji će dobiti slušalice, kako bi neometano mogli uživati u filmskim projekcijama.

  Na programu „Ljetnog Coca-Cola kina“ naći će neki od filmskih klasika, kao što su: Casablanca, Dr. Živago, Prohujalo sa vihorom

  Zaljubljenici u film moći će uživati i u ostvarenjima koja predstavljaju neizostavan dio savremene popularne kulture, kao što su filmovi iz trilogije Gospodar prstenova, svih šest nastavaka Ratova zvijezda, animirani filmovi: Auti, Veoma zapetljana priča, Hrabra

  Filmske projekcije u sklopu „Ljetnog Coca-Cola kina“ na rasporedu su četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 21 sat, dok će tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, od 16. do 23. augusta, kada Sarajevo preplavi magija „sedme umjetnosti“, projekcije biti održavane svakog dana u 21 sat.

  Sa otvorenjem ljetnog kina privodi se kraju postavka sadržaja ovogodišnjeg izdanja događaja „Ljeto u parku – Hastahana“, koji, podsjećanja radi, organizira Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, čiji su nositelji Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja – ZUP Baščaršija.