Učenici Srednje medicinske škole Bjelave organizuju koncert kako bi skupili novac za...

    Učenici Srednje medicinske škole Bjelave organizuju koncert kako bi skupili novac za ekskurziju

    Učenici završnih razreda Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu, organizuju koncert u sarajevskom Domu mladih, kako bi svi učenici, čak i oni koji ne mogu priuštiti put u inostranstvo, mogli otiči na ekskurziju. Sav prihod od koncerta ići će u fond za ekskurzije. Potvrdio je ovo za Furaj.ba Dženan Hodžić, učenik Srednje medicinske škole Bjelave.

    Nakon što su shvatili da svi učenici ove škole ne mogu sebi priuštiti odlazak na ekskurziju, koja bi trebala biti nagrada za mukotrpan rad tokom školovanja, učenici Srednje medicinske škole Bjelave pokrenuli su akciju “Ekskurzija 2017”. Ova nesebična akcija glasno je odjeknula nakon oglasa koji je u Facebook grupi za pronalaženje posla postavio jedan učenik. Napisao je da su srednjoškolci spremni da rade kako bi pomogli drugovima i drugaricama iz školskih klupa koji ne mogu priuštiti ovo putovanje.


    Srednjoškolci su napravili plan koji sada realizuju. ” Za početak, odlučili smo organizovati koncert u Domu mladih koji će se održati 25. marta. Nastupit će Almir M & Tribun Band, a cijena ulaznice košta 5 KM. Sav prihod od ulaznica otići će u fond za ekskurzije” – kaže Dženan Hodžić, učenik Srednje medicinske škole Bjelave. Dodaje da će to biti velika zabava za srednjoškolce. “Pozivamo sve srednjoškolce da dođu, da se zabave i na taj način podrže našu ideju” – dodao je.
    Novac još nije prikupljen, kaže Dženan, ali nada se da će akcija biti uspješna. “Neke bosanskohercegovačke kompanije ponudile su pomoć. Razgovarat ćemo i nadamo se da ćemo na kraju imati dovoljno novca za sve” – zaključuje Dženan.