Umra u januaru s Relax Toursom

”Oni koji idu na hadždž ili umru su Allahovi musafiri; ako Mu dovu čine, udovoljit će im, ako oprost traže, oprostit će im.”
UMRA je
jedan od najljepših doživljaja koje sebi možete priuštiti, odmor za dušu, a ujedno i vjersko produhovljenje. Posjeta Meki i Medini je nešto što svaki vjernik treba obaviti tokom života ukoliko je u mogućnosti, a umra je odlična prilika za opušteno i posvećeno divljenje Božijoj kreaciji. Džamija Poslanika a.s., Kaba, Uhud, Mikat, Arefat, Muzdelifa, pećina Hira, Zemzem, Mesdžidul Kuba… Najznačajnije lokacije i građevine za svakog muslimana na svijetu, a sve to ćete proći, vidjeti, osjetiti, doživjeti. Zanijetite iskreno i od srca ovogodišnju umru, krenite nakon ove teške pauze od putovanja na hajirli put, čineći dobra dijela, uz ibadet i zikr.  Neka Vam Allah ukabuli i u sevap upiše Vaše ibadete i napor koji uložite na tom putu.

Foto: Pixabay

Termin putovanja:
17-24.01.2024. / 8 DANA

3 NOĆI U MEDINI

4 NOĆI U MEKI

HOTELI 5***** TURSKIH AIRLINES

HOTEL MEDINAHOTEL MEKACIJENA ZA POSLJEDNJIH 10 UPLATA!REDOVNE CIJENE!
PULLMAN ZAM ZAM  5* ili sličan Noćenje sa doručkom (u neposrednoj blizini harema)SHAZA MAKKAH 5* ili sličan Noćenje sa doručkom (u neposrednoj blizini harema)1/4 soba= 2.749 KM 1/3 soba= 2.849 KM 1/2 soba= 3.099 KM1/4 soba= 2.949 KM 1/3 soba= 3.049 KM 1/2 soba= 3.299 KM

* DOPLATA ZA VIZU SA PUTNIM ZDRAVSTVENIM OSIGURANJEM I ISHOĐENJEM + 350 KM *

Napomena: Relax Tours samo radi na posredovanju te ne garantuje dobijanje vize, niti dobijanje vize u roku, kao što ne odgovara za tačnost podataka u vizi, niti za eventulane greške učinjene od strane ambasade ili trećeg lica, a koje bi mogle uticati na valjanost i važnost vize. Pasoš, čija je važnost najmanje 6 mjeseci od dana polaska

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

* Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Medina /  Džeda – Istanbul  – Sarajevo – Turkish airlines

* Aerodromske takse

* Svi transferi i posjete prema programu

* Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 3 noći u Medini / 4 noći u Meki            

* Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre -Mag. Islamskih Nauka iz Medine

* Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
* Organizacija putovanja

ARANŽMAN UKLJUČUJE:

* Avio prevoz na relaciji Sarajevo – Istanbul – Medina /  Džeda – Istanbul  – Sarajevo – Turkish airlines

* Aerodromske takse

* Svi transferi i posjete prema programu

* Smještaj u hotelu prema programu putovanja: 3 noći u Medini / 4 noći u Meki            

* Profesionalni pratilac grupe sa dugogodišnjim iskustvom za obavljanje Umre -Mag. Islamskih Nauka iz Medine

* Obilasci mubarek mjesta u Meki i Medini
* Organizacija putovanja

KRATAK PREGLED PROGRAMA:

I DAN/ SRIJEDA / SARAJEVO – ISTANBUL– MEDINA

Okupljanje na sarajevskom aerodromu 2 sata prije polijetanja. Let na iz Sarajeva za Istanbul u  15:30 sati, te dolazak u  Istanbul u 19:25 sati na letu TK1022. te nastavak putovanja iz  Istanbula u  21:05 sati  za  Medinu na letu TK136. Planirano slijetanje u Medinu je 00:30 sati  (sva navedena vremena su lokalna). Dolazak u Hotel te check in u sobu. Noćenje.

II DAN/ ČETVRTAK / MEDINA

Odlazak na sabah namaz u džamiju Muhammeda a.s. Doručak. Poslije doručka slijedi obilazak mubarek mjesta u okolini Medine: Mesdžid Quba, 3 km sjeverno od džamije Muhammeda a.s. Ovo je prva džamija koju je lično Muhammmed a.s. gradio. Klanjanje 2 rekata nafile u njoj ima vrijednost obavljanja Umre. Nastavljamo put ka brdu Uhud, 5 km sjeverno od Medine, za koju je poslanik a.s. rekao: “Uhud je planina koju volimo i koja voli nas”. U podnožju brda se nalazi mezarje šehida Uhuda, među kojima je i mezar Hamze r.a. koji se tu nalazi i treba nazvati selam. Slijedi posjeta Jannat-ul-Baki mezarju istočno od Medine, gdje su ukopani mnogi od Poslanikovih ashaba. Posjetiti ćemo i Mesdžid Kibletejn (džamija sa 2 kible) i Hendek (mjesto gdje se održala vrlo važna bitka između Muslimana i mušrika), te slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta prema individualnim potrebama. Noćenje u Medini.

III  DAN/ PETAK / MEDINA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Poslije doručka – Džuma namaza. Slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta. Noćenje.

IV DAN/ SUBOTA / MEDINA – MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Slobodno vrijeme za ibadet u Medini. Napuštanje soba i polazak za Meku turističkim autobusima. (Preporučujemo oblačenje Ihrama za muškarce u hotelu prije polaska). Poslije cca 30 minuta vožnje, zaustavljamo se na Mikatu Zulhulejfa, klanjamo 2 rekata ihramskog namaza i nijjeti Umre. Nastavak putovanja za Meku. Dolazak u Meku u večernjim satima. Smještaj u hotelu. Nakon smještaja, obavljanja zajedničke Umre (Tavafa i Saja). Noćenje u Meki.

V DAN/ NEDELJA / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Ibadet po vlastitom nahođenju. Napijte se Zemzem vode za koju je Poslanik a.s. rekao: “Najbolja voda na zemljinoj površini jeste voda Zemzem. U njoj je hrana za gladnog i lijek za bolesnog.” Slobodno vrijeme za ibadet. Noćenje u Meki.

VI DAN/ PONEDELJAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Oko 9:00 sati odlazak na Arefat autobusima. Po dolasku na Arefat učiti što više dova. Nakon toga predlažemo odlazak do Brda milosti gdje su se prvi put sastali hazreti Adem i Hava. Nastavljamo ka Muzdallifi, te zaključno ka Mini, koja se nalazi 4,8 km od Muzdallifi. Prolazimo spored  planine Al Nour koja se nalazi istočno od Meke. Na njoj se nalazi pećina Hira, najdraže Poslanikovo mjesto za molitvu, prije nego je postao Poslanik. To je mjesto gdje je Poslanik a.s. primio objavu svete knjige Kur’an preko meleka Džibrila. Nastavljamo ka Haremu na obavljanje Tavafa i Saja. Povratak U Meku na podne namaz. Slobodno vrijeme za ibadet prema individualnim potrebama. Noćenje.

VII DAN/ UTORAK / MEKA

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Slobodno vrijeme za upražnjavanje ibadeta. Noćenje.

VIII DAN/ SRIJEDA / MEKA – DŽEDA – ISTAMBUL – SARAJEVO

Klanjanje sabah namaza. Doručak. Check out iz hotela oko 10:00 sati. Ukrcavanje u autobuse oko 10:30 sati i transfer prema aerodromu u Džedi (vožnja traje cca 1 sat). Poslije obavljanja carinskih i pasoških formalnosti, ukrcaj na let u 14:15 sati  na relaciji Džeda – Istanbul na letu TK93. Slijetanje u Istanbul u 18:25 sati, te nastavak leta za Sarajevo u 19:30 sati na letu TK1025. Dolazak u Sarajevo u 19:25 sati.

PREMA ODLUCI ADMINISTRACIJE SAUDIJSKE ARABIJE ZA ŽENE NIJE POTREBAN MAHREM!

Relax Tours

Zelenih Beretki 22
71000 Sarajevo, B&H
Tel: +387 33 263 330
Fax: +387 33 263 331

relaxtours@relaxtours.com
sales@relaxtours.com

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content