Uz hitove Crvene jabuke završen muzički festival Live Stage

    Uz hitove Crvene jabuke završen muzički festival Live Stage

    Sinoć je na platou Centra Skenderija upriličena finalna noć muzičkog festivala Live Stagea.

    Publiku je na početku večeri zagrijao energični Zoster, a potom nastup Kikija Lesendrića i Pilota. Završnicu festivala svojim nastupom je uveličala Crvena jabuka na čelu s legendarnim Žerom, a u njihovoj muzici su uživali brojni građani i gosti glavnog grada. Bili su ovo nastupi za mlađe i starije generacije, za sve one koji vole dobru zabavu i muziku.

    Tokom tri dana trajanja festivala, Sarajevska publika je imala priliku uživati u izvedbama 27 izvođača pop, rock i elektronske muzike i time je Sarajevo bilo centar regiona. Na ovogodišnjem Live Stageu nastupili su Zabranjeno pušenje, Bajaga, Bolero, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Skroz, Regina, Zoster i mnogi drugi. Ovo je bio prvi ovakav događaj u BiH nakon završetka rata i nadamo se da će ovaj Live Stage prerasti u tradiciju ljetnih dešavanja u prijestolnici Bosne i Hercegovine.

    Projekt su podržali Turistička zajednica KS, Gradska uprava Grada Sarajeva, Ministarstvo okoliša i turizma FBiH, Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Ministarstvo privrede KS, Općina Stari Grad, Općina Centar, Općina Novo Sarajevo, Općina Novi Grad, Općina Ilidža, Centar za kulturu Općine Centar, kao i brojni sponzori.