Večeras u Sarajevu počinje “Live Stage”: Nastupaju Zabranjeno pušenje, Bajaga i Bolero

    Večeras u Sarajevu počinje “Live Stage”: Nastupaju Zabranjeno pušenje, Bajaga i Bolero

    Prijestolnica BiH će narednih dana biti centar regije i ljetnih dešavanja, a sve zahvaljujući muzičkom festivalu koji će od danas do nedjelje na platou Centra Skenderija okupiti čak 27 pop, rock i elektronskih izvođača iz cijelog regiona.

    Zabranjeno pušenje, Bajaga i instruktori, Crvena jabuka, Van Gogh, Hladno pivo, Kiki Lesendrić i Piloti, Bolero, Skroz i Regina samo su neka od velikih imena bh. i regionalne pop i rock scene. Dašak novog vremena festivalu će donijeti DJ dvojac After Affair, Atomi, DJ Patrick, DJ Storm, DJ Urban, Dj Arcade i mnogi drugi…

    – Svaku noć bi trebala nastupiti po tri benda, a u ponoć počinje dio s elektronskom muzikom. Sve festivalske aktivnosti su potpuno besplatne, neće biti nikakve registracije ili slično, a sve to zahvaljujući velikoj podršci javnih institucija i drugih sponzora. Svi koncerti i druga dešavanja bi trebalo da traju do tri ujutro –  rekao je producent festivala Adnan Mundžić.

    Važno je naglasiti da će ovo biti prvi ovakav događaj u Bosni i Hercegovini nakon završetka rata. Ulaz na sve koncerte je potpuno besplatan.