Veliki interes takmičara: Utrka Valter Trail 7. marta u Sarajevu

  Veliki interes takmičara: Utrka Valter Trail 7. marta u Sarajevu

  Zvanične prijave za utrku Valter Trail – BH Telecom koju organizuje Planinarsko društvo Skakavac su zatvorene.

  Valter Trail

  Ukoliko ste zakasnili sa prijavom, a želite 7. marta prihvatiti izazov i testirati svoje mogućnosti na stazi dužine 13.55 kilometara, kojom se davne 1942. godine Prva proleterska brigada sa Romanije prebacila na oslobođene teritorije, prijavu možete izvršiti putem maila: pdskakavacsarajevo@gmail.com.

  Interes za učešće u ovoj izazovnoj utrci koja se kreće preko vrha brda Motka i Grabljivih njiva, Jošaničkog potoka i Crnog vrha iskazao je veliki broj takmičara i takmičarki iz svih krajeva naše zemlje kao i nekolicina takmičara iz drugih zemalja.

  Kako se utrka održava u izazovnom vremenu za organizaciju svih sportskih događaja, organizator će uz strogo praćenje mjera i poštivanje preporuka Ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo na startu i cilju osigurati sve potrebno što propisuju nadležne službe. Po dolasku učesnika će se vršiti triježni pregled, dok će start biti organizovan u blokovima do trideset takmičara sa propisanom socijalnom distancom i korištenjem zaštitnih maski.

  Print

  Nakon proglašenja pobjednika i uručenja nagrada koje su osigurali generalni pokrovitelji BH Telecom i LG, za sve učesnike ”na otvorenom” upriličit će se projekcija dokumentarnog filma „Džemo“, autora Lejle Kajić i Davorina Sekulića koji je snimljen u koprodukciji TV kuće Al Jezeera i portala klix.ba a tema mu je životu i ljubav za trčanjem Džemala Jašarevića.

  Planinarsko društvo Skakavac koje osim organizacije trail utrka vrijedno radi na promovisanju prirodnih ljepota Bosne i Hercegovine i očuvanju prirodnog okoliša ovom prilikom POZIVA SVE one koji žele da upoznaju prirodne ljepote naše zemlje i poboljšaju svoju fizičku kondiciju da se učlane u društvo što će im pružiti i dodatne benefite uključujući popuste za kupovinu sportske opreme, planinarske ture i utrke u organizaciji društva, te popuste na partnerske utrke u BiH i inostranstvu.


  Više informacija o Planinarskom društvu Skakavac možete pronaći na ovoj web stranici.