Veliki koncert Amire Medunjanin u sarajevskoj Skenderiji

Diva bosanskohercegovačkog sevdaha Amira Medunjanin 22. jula će održati veliki koncert u Sarajevu.

Zagreb, 090718. Amira Medunjanin, bosanska umjetnica i pjevacica sevdalinki. Foto: Neja Markicevic / CROPIX

Nakon skoro četiri godine i mnogih koncerata širom svijeta, Medunjanin će u dvorani “Mirza Delibašić” održati koncert pod nazivom “Pjevat ćemo šta nam srce zna” koji će obuhvatit cjelokupni opus njenih pjesama u posljednjih 19 godina.

Ponosna sam i sretna što se nakon dugog putovanja po svijetu ‘vraćam kući’ i što ću biti u prilici održati koncert u rodnom gradu i to baš u Skenderiji, značajnom mjestu iz mog djetinjstva. I pjevat ćemo šta nam god duša poželi! Neizmjerno se radujem!”, poručila je Amira Medunjanin.

Koncert organizuje produkcijska kuća Avalon, koja nakon zakazanih datuma Stinga i Whitesnakea u Sarajevu, želi publici pokloniti i koncert najboljih domaćih zvijezda.

Sarajevo zaslužuje česte koncertne spektakle, a nakon pop i rock zvuka vrijeme je da u velikom stilu predstavimo sevdah pred domaćom publikom. Avalon produkcija želi da ovakva dešavanja postanu svakodnevnica u gradu koji je izrodio toliko kvalitetne muzike“, naveo je Boban Milošeski, vlasnik produkcijske kuće Avalon.

Ulaznice će biti puštene u prodaju danas, 22. juna 2022. putem platforme www.kupikartu.ba, kao i na njihovim biletarnicama širom Bosne i Hercegovine. Kompletan kapacitet Skenderije će biti prilagođen sjedećim mjestima, a karte u ovisnosti od pozicije će biti dostupne po cijeni od 30, 40 i 50 KM.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi