Vikend u Sarajevu sa spustom do Konjica

  Vikend u Sarajevu sa spustom do Konjica

  Bez sumnje, u toku ljeta, najbolja opcija je prepustiti se prirodi i sunčevim zrakama.

  S Trebevićkom žičarom za čas se svi zaljubljenici u planinu, čist zrak, duge šetnje bez buke, mogu naći na Trebeviću. Ko voli da šeta i razvija kondiciju nakon sati provedenih sjedeći u kancelariji, na Trebević će iz centra grada također moći stići za sat i po. Već po dolasku s lakoćom će se naći mjesto u prirodi ili nekom ugostiteljskom objektu za odmor i piće za rashlađivanje.

  Pored Trebevića, na listi atraktivnih izletišta uvijek su Bijambare, Barice i Čavljak, no zašto ne biste iskusili i nešto drugačije, naprimjer, posjetili selo iz legendi – Umoljane, gdje možete vidjeti autentične pastirske kolibe u kojima se boravi ljeti dok su životinje na ispaši.

  Ako želite ostati u gradu, ali biti u dodiru s prirodom, možete posjetiti Centar za edukaciju, sport i rekreaciju ”Safet Zajko”, najveći park u Sarajevu s preko 500 zasađenih stabala. Zahvaljujući sportskim terenima, bit ćete također u mogućnosti da zaigrate košarku, fudbal, odbojku, ili da jednostavno radite na svojoj formi trčeći na atletskoj stazi.

  Među nama ima i onih kojima je dovoljno izaći u lijepom društvu u starije dijelove Sarajeva kako bi se uz šalicu kafe i ugodno ćaskanje regenerisali. Zato je vikendom uvijek velika gužva od Ferhadije do Baščaršije, gdje se uz niz ljetnih bašti napune i obližnji restorani s akcentom na lokalnu kuhinju. Za dobru bosansku kafu naša preporuka je svakako jedno od najljupkijih mjesta u gradu – bosanska kafana Miris dunja, koja se nalazi blizu Begove džamije.

  A sada slijedi nešto što bi mogla biti avantura vašeg života. Iskušajte rafting ili kanjoning s Visit Konjicom. Dobit ćete opremu za rafting i bit ćete u pratnji profesionalnih vodiča.

  Uživajte! Jer, život treba živjeti punim plućima svakog trenutka.