Vodič za Novu 2020. godinu u inostranstvu

  Vodič za Novu 2020. godinu u inostranstvu

  Novogodišnja putovanja uvijek su nešto posebno, imaju svoju draž i omogućavaju vam da osjetite prazničnu čaroliju, upoznate nove kulture i ljude kroz avanturu koja se dugo pamti.

  Ako planirate doček Nove 2020. godine provesti na nekoj od popularnih turističkih destinacija i osjetiti praznični duh svjetskih metropola, donosimo vam prijedloge za putovanja koje nude neke od turističkih agencija iz Bosne i Hercegovine.

  Najluđa noć pod svjetlima Monte Karla – Relax Tours

  Relax Tours vas vodi na nezaboravno novogodišnje putovanje u najljepše regije evropskog dijela Mediterana.

  Ovo putovanje objedinjuje italijansku Ligurijsku rivijeru i francusku Azurnu obalu, fantastične predjele i nevjerovatno lijepe gradove… Na Azurnoj obali uživat ćete u njenim fantastičnim gradovima: Kan – mondenski centar čuven po svom prestižnom filmskom festivalu, Nica – kraljica Azurne obale smještena u prelijepom Zalivu Anđela i naravno, Kneževina Monako sa srceparajućom pričom o jednoj ljubavi, ali i besanim noćima. Najluđa noć bit će provedena pod svjetlima Monte Karla! Ima li bolji način da se uđe u Novu 2020. godinu? Osim toga, Relax Tours je za vas spremio i novogodišnja putovanja u Dubai, Maltu, te Istanbul.

  Termin: 27.12.2019. – 02.01.2020. / 4 noći, autobusom iz Sarajeva

  Više informacija o ovom putovanju, kao i ostalu ponudu pronađite OVDJE

   

  Istanbul, neizostavna novogodišnja destinacija – Uniline Plus

  Uniline Plus kao posebnu novogodišnju preporuku izdvaja Istanbul. To je jedini grad na svijetu koji se pruža na dva kontinenta, krase ga magična ljepota i bogata historija, koja se ogleda u njegovoj jedinstvenoj arhitekturi.

  Istanbul je i Istok i Zapad, i Evropa i Azija, i nov i star, i prošlost i sadašnjost. Njegova burna historija i smjena različitih carstava su ostavili trag, unoseći veliku raznolikost. Tako su kao dokaz njegove duge historije ostali Aja Sofija, Topkapi palata, Dolmabahče, Plava džamija, kao i mnoge druge znamenitosti. Ono što svakoga očarava je, sigurno, pogled sa Galata kule, sa koje se može doživjeti jedinstven pogled na zalazak Sunca nad Istanbulom. Sve nabrojano je razlog više da Novu godinu dočekate u čarobnom Istanbulu, a tu su svakako i druga novogodišnja putovanja koje nudi Uniline Plus, poput Lisabona, Pariza, Madrida, Dubaija, Moskve…

  Termini polazaka: 29.12. (4 noćenja), 30.12. (3 noćenja), 30.12. (4 noćenja) / avionom iz Sarajeva

  Više informacija o ovom putovanju, kao i ostalu ponudu pronađite OVDJE

   

  Nova godina na Siciliji, ostrvu gostoprimstva – CentroTours

  Ako želite u Novu godinu ući na poseban, ali itekako čaroban način, Centrotours je za vas pripremio ponudu za tajnovitu Siciliju.

  Ostrvo u srcu Sredozemlja, ponosi se bogatom historijom, mitovima i legendama. Šaroliki krajolik Sicilije nudi nam sve od obalnog područja do planinske unutrašnjosti i plodnih visoravni… Zbog svog geografskog položaja Sicilija je pravi lonac za taljenje i mjesto gdje se susreću sjevernoafrička, arapska i evropska kultura. Tako je Sicilija zemlja sa svojim jezikom, temperamentnim stanovništvom i mnogim tajnama zapisanima na kožu istraživačkog duha hedonističkih putnika! Kad vidite Siciliju, vidjeli ste cijeli svijet – uzrečica je s kojom bi vam mnogi Italijani pokušali opisati ljepote svog ostrva. Pa zašto da se već za Novu godinu ne uvjerite u ovu uzrečicu? Osim Sicilije, Centrotours je spremio bogatu ponudu putovanja avionom, ali i autobusom. Prijedlozi za novogodišnja putovanja autobusom su Beč, Prag, te Venecija.

  Termin: 30.12.2019. – 03.01.2020. / 5 dana / direktan charter let iz Sarajeva

  Više informacija o ovom putovanju, kao i ostalu ponudu pronađite OVDJE

   

  Dočekajte Novu godinu u Parizu – Golden Tours

  Turistička agencija Golden Tours nudi brojna novogodišnja putovanja, a jedna od preporuka je Pariz – grad svjetlosti, mode, francuskih revolucija, historije i kulture.

  Na spomen njegovog imena, bilo gdje u svijetu, niko ne ostaje ravnodušan. One koji su boravili u ovom gradu vežu nezaboravna sjećanja i prelijepi trenuci provedeni u romantičnim šetnjama pored Sene, širokim pariskim bulevarima ili najljepšom avenijom na svijetu, Champs-Elysees… Započnite 2020. godinu sa stilom i posjetite francusku prijestolnicu! S Golden Toursom možete posjetiti i Lisabon, Barselonu, Istanbul, Madrid, Moskvu, te brojne druge destinacije koje spremaju spektakularne dočeke Nove godine.

  Termin: 30.12.2019. – 03.01.2020. / 5 dana, avionom iz Sarajeva

  Više informacija o ovom putovanju, kao i ostalu ponudu pronađite OVDJE

   

  Doživite svoju novogodišnju bajku na ulicama Marakeša – Sol Azur

  Maroko odlikuju visoke planine i prostrane plaže, pustinje, ski centri poput onih u Alpima, oaze, vinogradi i cvjetna polja izrazitih kolorita. Carski gradovi Marakeš, Fes, Meknes i prijestolnica Rabat, najveće su blago ove zemlje.

  U njihovim medinama se vjekovima ništa ne mijenja. Unutar njih, u labirintu uskih sukova, život sitnih zanatlija i trgovaca odvija u potpuno drugom vrtlogu vremena, a samo nekoliko koraka dalje, nalaze se raskošni bulevari, zgrade moderne arhitekture i luksuzni hoteli. Sve ovo imate priliku vidjeti kroz novogodišnje putovanje koje je za vas pripremila turistička agencija Sol Azur, a osim toga, tu su i druga putovanja na destinacije poput Pariza, Moskve, Dubaija, Rima, Valensije…

  Termin: 27.12.2019. – 05.01.2020. / 10 dana / Avionom iz Sarajeva

  Više informacija o ovom putovanju, kao i ostalu ponudu pronađite OVDJE

   

  Novogodišnje slavlje u Sankt Peterburgu – Kompas Tours

  Turistička agencija iz Banjaluke Kompas Tours za vas je pripremila novogodišnje putovanje u Sankt Peterburg i Moskvu.

  Sankt Peterburg jedan je od najljepših evropskih gradova, a njegova historija, savremenost i raznolikost od 5 miliona stanovnika, elementi su koji ga čine neodoljivim. Sankt Peterburg je godinama jedna od top destinacija, prema mišljenjima mnogih, ovaj grad je kulturna, boemska i gastronomska prijestolnica Rusije. Dočekati Novu godinu u ovom gradu je zaista nesvakidašnji doživljaj. Nakon toga slijedi posjeta Moskvi, što će biti još jedan veličanstven obilazak za dugo pamćenje.

  Termin: 28.12.2019  –  05.01.2020. / 9 dana / Avionom iz Beograda

  Više informacija o ovom putovanju, kao i ostalu ponudu pronađite OVDJE