Volontiraj na Vučko Trailu na Bjelašnici i Visočici

  Volontiraj na Vučko Trailu na Bjelašnici i Visočici

  Planinarsko društvo Željezničar objavljuje poziv za volontere koji će učestvovati u organizaciji brdske trke Vučko Trail 2019. Trka se održava na planinama Bjelašnici i Visočici, u subotu, 22.6.2019. godine.

  Vučko Trail volonteri će u sedmicama prije trke biti angažovani na uređivanju i markiranju staza, pravljenju trail markacija, pripremi startnih paketa za takmičare, te na dan trke na okrepnim stanicama i kontroli trkača i organizaciji same trke, a sve u skladu sa vlastitim afinitetima i željama.

  Volonteri imaju osiguran prevoz za vrijeme pripremnih aktivnosti i za vrijeme održavanja trke, te hranu, smještaj i prigodan poklon kao znak zahvalnosti za angažman.

  Prvi sastanak sa volonterima će biti održan 7. maja 2019. godine, u prostorijama PD Željezničar u Sarajevu, na adresi Ključka 2. Sve detaljne informacije mogu se dobiti putem Facebook stranice PD Željezničar i Vučko Trail ili web stranica www.vuckotrail.ba i www.pdzeljeznicar.ba.

  Prijava za volontiranje se vrši putem linka OVDJE, u formi koja je napravljena specijalno za volontere.

  Ovogodišnji Vučko Trail je četvrti po redu, a takmičari mogu da biraju između tri različite staze, od 13, 37 i 63 kilometra. Svaka od staza vodi kroz neke od najljepših i najatraktivnijih predjela Bjelašnice i Visočice, a za najbolje takmičare su osigurane vrijedne nagrade. Prijave za trku su moguće do 8.6.2019. godine, putem linka: http://vuckotrail.ba/prijava/?lang=bs

  Do danas se na Vučko Trail prijavilo rekordnih 620 trkača iz 13 država, a organizatori najavljuju najmasovniju i najzanimljiviju trku do sada.