Vremenska prognoza za naredna tri dana

  Vremenska prognoza za naredna tri dana

  Kakvo nas vrijeme očekuje u naredna tri dana, pročitajte u nastavku teksta.

  PETAK 5.10.2018.

  U petak se očekuje sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnje temperature od 4 do 10 °C, dok će na jugu biti od 12 do 18 °C. Dnevne temperature će se kretati od 21 do 27°C, a na jugu do 29 °C.

  Tokom dana porast naoblake u Hercegovini i na jugozapadu Bosne, gdje je u večernjim satima lokalno moguća slaba kiša ili pljusak. Vjetar slab do umjeren u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini južni i jugoistočni.

  SUBOTA 6.10.2018

  U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje uglavnom u Hercegovini, a uz kišu moguća je i grmljavina. U Bosni slabije padavine. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera.

  Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje i do 17 °C , a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22 °C , na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stepena.

  NEDJELJA 7.10.2018

  U nedjelju se u Bosni i Hercegovni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima u Hercegovni se očekuje kiša, kao i u sjeverozapadnim područjima. Tokom dana, padavine se očekuju i u ostalim djelovima.

  Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 °C, na jugu zemlje i do 17 °C, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 22 °C, na sjeveroistoku Bosne od 21 do 25 stepena.

  Podaci preuzeti sa stranice Federalnog hidrometerološkog zavoda BiH.