Vremenska prognoza za posljednji vikend u augustu

    Vremenska prognoza za posljednji vikend u augustu

    Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

    Jablaničko jezero; Foto: Amra Makan

    U jutarnjim satima po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje od 35°C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 30°C.

    U subotu, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima lokalno po kotlinama i uz riječne tokove u Bosni će biti magle. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35°C.

    U nedjelju, u Bosni i Hercegovini se prognozira sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine južnog smjera, povremeno sa jakim udarima juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36°C.