Vremenska prognoza za vikend, 11. i 12. juli

  Vremenska prognoza za vikend, 11. i 12. juli

  Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Vjetar u Bosni slab promjenljivog smjera, a u Hercegovini slab do umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna od 26 do 32, na jugu i sjeveru do 35 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna oko 31 stepen.

  BANJA LUKA

  U subotu, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Lokalno je moguća i pojava grada. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 26 do 31, na jugu i sjeveru do 35 stepeni.

  U nedjelju, u Bosni umjereno do pretažno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, ponegdje u sjevernim, sjeverozapadnim i centralnim područjima sa kišom. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Kiša je moguća u sjevernim područjima Hercegovine. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 20, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu do 31 stepen.

  U ponedjeljak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura od 9 do 15, na jugu do 18, a najviša dnevna od 21 do 27, na jugu do 31 stepen.