Vremenska prognoza za vikend, 12. i 13. septembar

  Vremenska prognoza za vikend, 12. i 13. septembar

  Danas u Bosni prije podne će biti dosta magle ili niske naoblake koji će se postepeno razići do sredine dana. U Hercegovini danas sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje od 30 do 35°C.

  Foto: TZ Jajce

  U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 29°C.

  U subotu, 12. septembra, u Bosni i Hercegovini će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle i niske naoblake. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 15°C, na jugu zemlje do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31°C, na jugu zemlje do 35°C.

  U nedjelju, 13. septembra, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 23°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

  U ponedjeljak, 14. septembra, u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno sunčano vrijeme. Dio prijepodneva u Bosni lokalno po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle ili niske naoblake. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.