Vremenska prognoza za vikend, 18. i 19. juli

  Vremenska prognoza za vikend, 18. i 19. juli

  Danas se očekuje jače naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu, pljuskove i zahlađenje u Bosni i sjeveru Hercegovine.

  Foto: Pixabay/Ilustracija

  U većem dijelu Hercegovine naoblačenje se prognozira sredinom dana i lokalno kiša može padati u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 16°C, na jugu zemlje do 20°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 16 i 23°C, na jugu zemlje do 29°C.

  U Sarajevu oblačno sa kišom u drugoj polovini dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

  U subotu, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C, na jugu zemlje do 27°C.

  U nedjelju, pretežno oblačno u Bosni i sjeveru Hercegovine. Širom Bosne povremeno su mogući lokalni pljuskovi. U većem dijelu Hercegovine sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13°C, na jugu zemlje do 18°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.