Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. juli

  Vremenska prognoza za vikend, 4. i 5. juli

  Danas u jutarnjim satima na krajnjem sjeveru i sjeverozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom.

  NP UNA

  U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne porast oblačnosti u Bosni i na sjeveru Hercegovine može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. Lokalno na sjeveru i sjeveroistoku Bosne su moguće intenzivnije padavine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 23 do 29, na jugu od 30 do 36 stepeni.

  U Sarajevu, jutro malo do umjereno oblačano i sunčano vrijeme uz postepen porast oblačnosti. Poslije podne sa kišom, pljuskovi i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura oko 27 stupnjeva.

  U subotu se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini jutro sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana, što može uvjetovati lokalne pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 24, a najviša dnevna od 22 do 29, na jugu do 34 stepena.

  U nedjelju, u Bosni pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U centralnim i istočnim područjima povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovi. U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 25, a najviša dnevna od 23 do 29, na jugu do 34 stepena.

  U ponedjeljak, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a najviša dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 stupnja.