Vremenska prognoza za vikend, 8. i 9. august

  Vremenska prognoza za vikend, 8. i 9. august

  Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne, ponegdje u sjeveroistočnim područjima i sa slabom kišom. Tokom dana, u centralnim, sjevernim i istočnim područjima sa kišom, lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini umjereno oblačno, ponegdje u sjevernim dijelovima može pasti i malo kiše. Vjetar slab do umjeren istočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 17, na jugu zemlje do 21, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 28, na jugu zemlje do 31 stepen.

  TREBEVIĆ

  U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 23 stepena.

  U subotu u Bosni pretežno oblačno vrijeme. Nešto manje oblačnosti očekuje se u sjevernim dijelovima. U jutarnjim satima slaba kiša se očekuje u centralnim i sjeveroistočnim područjima. Tokom dana, razvojem oblačnosti samo ponegdje sa mjestimičnom kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini većinom umjereno oblačno, prolazno može biti i pretežno oblačno vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

  U nedjelju u Bosni umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana sa lokalnim pljuskovima. U Hercegovini malo do umjereno oblačno. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 21, na jugu zemlje do 24, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.

  U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini malo do umjereno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30, na jugu zemlje do 33 stepena.