Vrhunac ljeta: Koncerti širom BiH pod zvjezdanim nebom

  Vrhunac ljeta: Koncerti širom BiH pod zvjezdanim nebom

  Mnoge srednjovjekovne tvrđave u Bosni i Hercegovini ovih godina kao da su oživjele, a naročito ovog ljeta.

  Foto: Official Facebook page Amira Medunjanin

  Nakon brojnih dešavanja koje se odvijaju na njima od Bihaća do Travnika, ovog ljeta svi posjetioci moći će i uživati u brojnim koncertima, a mi vam donosimo samo neke od najzanimljivijih koji će se održati do kraja ljeta:

  Baščaršijske noći u Sarajevu

  Do 31. jula svi građani i posjetioci glavnog grada Bosne i Hercegovine moći će uživati u bogatom programu festivala Baščaršijske noći.

  Baščaršijske noći se vraćaju na centralnu pozornicu u blizini Vijećnice gdje su planirani koncerti Bombaj štampe, Maje Sar, Zabranjenog pušenja, Ilme Karahmet i Almasa Smajlovića. Festivalski sadržaji održavat će se na otvorenom i u zatvorenom, a učesnici i posjetioci treba da se pridržavaju epidemijskih mjera.

  Direktan prijenos nekih programa zainteresovani će moći uživo pratiti i putem YouTube-a BKC Sarajevo, a besplatne ulaznice za koncert se preuzimaju na portirnici JU BKC KS u periodu od 9 do 18 sati.

  Kompletan program Baščaršijskih noći pogledajte OVDJE.

  Amira Medunjanin u Travniku

  Diva bh. sevdaha Amira Medunjanin održat će koncert na travničkoj tvrđavi uz pratnju zeničkog muzičara Boška Jovića. Koncert će biti održan 6. augusta s početkom u 21 sat, a karte za koncert možete kupiti na sljedećim lokacijama:

  Divanhana od Ostrošca do Tešnja

  Sevdah pod zvjezdanim nebom publici će darovati i bosanskohercegovački bend Divanhana. Njihova koncertna turneja počinje od festivala JEFF u Kopru na Jadranu, vodi do srednjovjekovnih gradova Sokoca i Ostrošca u Krajini, preko antičke tvrđave u Nišu i jednog od najvećih jazz festivala jugoistočne Evrope Nišvilla, pa sve do magične scene pod vodopadima rijeke Plive u Jajcu krajem augusta.

  “Sve je premostivo” u Mostaru

  U okviru programa obilježavanja godišnjice obnove Starog mosta i upisa Mostara na popis UNESCO-a u gradu na Neretvi od 21. juna održala se serija koncerata, a nastavit će se i do 10. augusta.

  Narednih dana u Mostaru možete uživati u ovim nastupima:

  23.7.2021. u 21,00 sat
  DVORIŠTE CENTRA ZA KULTURU
  Rock koncert (Blues karavan, Mostar Big Band, Smooth Groove)

  30.7.2021 u 21,00 sat
  ATRIJ MC PAVAROTTI
  Koncert (Helem Nejse; Lijep, ljepši, najljepši; Booking label)

  31.7.2021. U 21,00 sat
  STARI GRAD-Plato ispred Hamama
  Koncert KUD BLAGAJ

  U Mostaru se trenutno održava i manifestacija “Mostarsko ljeto” koja do augusta nudi niz kulturnih sadržaja, pa i koncerte.

  Banjalučki dani muzike

  “Banjalučki dani muzike” sa sedmogodišnjom tradicijom ovoga puta održat će se na koncertnom prostoru Vodenog parka “Aquana”, 30. i 31. jula. Prvog dana festivala, “Banjalučki dani muzike” ugostiće legendarnu YU Grupu, koja ove godine proslavlja pedesetogodišnjicu svog postojanja. Pored njih, na festivalskoj sceni nastupit će i Osvajači, koji takođe obilježavaju jedan jubilej – 30 godina od izlaska njihovog prvog albuma, a banjalučku publiku rasplesat će i poznata splitska grupa TBF, te banjalučki hard and heavy bend Racija.

  Drugi dan festivala rezervisan je za bezvremenske pjesme Riblje čorbe, nastup multitalentovanog Marka Louisa, te dinamičnu svirku Bijelo Dugme Tribute Band-a i prošlogodišnjih pobjednika Banjalučke gitarijade, grupe Katarza.

  Zbog aktuelne epidemiološke situacije, broj posjetilaca bit će ograničen, a ulaznice po cijeni od 10 KM po festivalskoj večeri u prodaji su putem online servisa kupikartu.ba, te na blagajni VP “Aquana” i ispred RK “Boska”. Program obje festivalske večeri počinje u 20 sati. Sve informacije koje se tiču festivala i prodaje ulaznica mogu se dobiti pozivom na broj 066/905-399.