Wizz Air dobio nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini

  Wizz Air dobio nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini

  Wizz Air, najveći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi, sa ponosom je objavio da je izabran za najbolju aviokompaniju u 2020. godini od Air Transport Worlda, vodećeg medijskog brenda koji informiše globalnu zajednicu aviokompanija i komercijalnog aviotransporta.

  ATW nagrada za dostignuća u sektoru avioprevoznika predstavlja najveće priznanje koje jedna aviokompanija ili pojedinac mogu dobiti za izuzetan učinak, inovacije i vrhunsku uslugu.

  AIA nagrade se dodjeljuju već 46 godina, a ovo je prvi put u historiji da je najprestižnija nagrada za najbolju aviokompaniju dodijeljena jednom niskotarifnom prevozniku. Wizz Air je ovim također postao prva evropska niskotarifna aviokompanija koja je osvojila ovo visoko priznanje.

  Kriteriji za osvajanje Nagrade za ATW aviokompaniju godine obuhvataju izuzetan učinak po svim poslovnim i operativnim pokazateljima, isticanje u odnosu na konkurente i besprijekorne rezultate u oblasti sigurnosti, usluga prema putnicima, finansija, inovacija proizvoda, ekologije, odnosa sa zaposlenima i podrške zajednici.

  Nagrada za najbolju aviokompaniju u 2020. godini će biti dodijeljena kao glavna nagrada na 46. svečanoj ceremoniji dodjele ATW nagrada za dostignuća u sektoru avioprevoznika, koja će se održati 2. juna u Beču. Lista svih dobitnika će uskoro biti objavljena.

  Wizz Air je osnovan u 2003. godine u Budimpešti i na čelu sa generalnim direktorom Jožefom Varadijem je postao aviokompanija sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeći niskotarifni avioprevoznik u centralnoj i istočnoj Evropi. Wizz Air iz godine u godinu podstiče lokalni ekonomski razvoj, povećava stopu zaposlenosti i ostvaruje rekordnu profitabilnost i visok stepen likvidnosti, čime potvrđuje neprikosnoveni poslovni uspjeh na izuzetno konkurentnom evropskom tržištu. Strategija razvoja i konkurentnosti Wizz Aira je dovela do toga da se vrijednost ove kompanije više nego utrostruči od ulaska na berzu 2015. godine. Isto tako, ova aviokompanija bilježi i najbolje berzanske rezultate na svijetu među aviokompanijama, uz godišnju stopu povrata od 31,6 posto. Wizz Air je također u potpunosti posvećen životnoj sredini, ljudima i različitosti.

  “Čast nam je što smo prva ultraniskotarifna aviokompanija koja je osvojila ATW godišnju nagradu za najbolju aviokompaniju. Wizz je osnovan u cilju izgradnje budućnosti u kojoj će svi imati slobodu da putuju i ova nagrada jasno pokazuje da je moguće ponuditi niske cijene uz odličnu uslugu prema putnicima i premašiti njihova očekivanja. U prethodnim godinama smo ostvarili rekordnu stopu rasta i profitabilnosti, što potvrđuje naš neprikosnoveni poslovni uspjeh na izuzetno konkurentnom tržištu. Naši vrhunski finansijski rezultati, kao i konstantno oslanjanje na tri glavna stuba našeg poslovanja  – životnu sredinu, ljude i ekonomiju – vode nas ubrzano ka cilju od 300 aviona najnovije generacije do 2027. godine, čime ćemo zadržati poziciju lidera u inovacijama, kao i ekološkoj i troškovnoj efikasnosti među aviokompanijama”, izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor kompanije Wizz Air.

  “Wizz Air svakako zaslužuje ATW nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini. Čestitamo Jožefu i njegovom timu na inovacijama i strasti u ispunjavanju misije izgradnje budućnosti u kojoj svi imaju slobodu da putuju”, rekla je Karen Voker, glavna urednica ATW-a.