XVII Međunarodni Oldtimer Rally

    XVII Međunarodni Oldtimer Rally

    XVII Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora održat će se i ove godine u periodu od 3. do 5. maja. Na ulicama glavnog grada očekuje se preko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana.

    Kolona automobila će se prvog dana manifestacije zaputiti u Titov bunker u Konjicu, a nakon toga će obići Mostar, kulturno i privredno središte Hercegovine, na obalama prekrasne Neretve. 04. i 05. maj rezervisani su za defile automobila po ulicama Sarajeva. Tačnije 04. maja kolona će se kretati od Stupa prema SCC-u, gdje će oko 11h biti upriličena izložba, nakon čega slijedi vožnja do Sarajevske pivnice i panoramska vožnja žičarom do Trebevića. Kao i prethodnih godina, nedelja 05. maj, od 12h do 15h, je rezervisana za veliku gradsku zabavu i izložbu ispred BBI Centra, gdje će građani birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, Old Timer club Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.

    Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje.

    Ovogodišnju manifestaciju podržalo je Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantana Sarajevo, na čelu sa ministrom Mirvadom Kurićem, Grad Sarajevo. Značajan doprinos susretima pružili su BIHAMK, Sarajevska pivara, Croatia osiguranje, predstavništvo PORSCHE-a Sarajevo, te Radio Antena i Mix, kao dugogodišnji medijski sponzori.