Za vikend ekstremno niske tempereture

  Za vikend ekstremno niske tempereture

  ekstremno-niske-temperature

  Glavni grad Bosne i Hercegovine jutros je prekriven snijegom. Mnogi će reći kako i jeste vrijeme snježnih padavina, no meteorolozi pozivaju na oprez. Izdato je narandžasto upozorenje za ekstremno niske temperature koje nam najavljuju u narednim danima. Temperaturna razlika bit će velika, jer se za vikend najavljuje i do -24 stepena. No, ovako niske temperature odnose se prvenstveno na planinske prevoje, a u Sarajevu će se u subotu temperatura spustiti između 22 i 23 podjeljka ispod nule.

  U Sarajevu je jutros izmjereno 23 cm snijega, a sutra nas očekaju nove padavine, uz jutarnju temperaturu između -14 do -7, a na jugu zemlje od -4 do 1 stepen. Dnevne temperature kretat će se od -11 do -5, na jugu od -2 do 4 stepena.

  Subota će biti još hladnija, stoga se preporučuje, ukoliko ste u mogućnosti da ne boravite na otvorenom i u negrijanim prostorijama. Poseban oprez za hronične bolesnike i djecu.

  Na putevima širom BiH na snazi su zimski uslovi, a iz BIHAMK-a upozoravaju vozače da prije ikakvog putovanja provjere stanje na cestama.

  U subotu se očekuje i razvedravanje, dok će blagi porast temperature biti u nedjelju.

  Preporučujemo da pažljivo pratite nove informacije o vremenu putem medija, kako biste mogli djelovati u skladu s vremenskim uslovima.