Zakoračite u ono što nas čeka sutra: Dubai+gratis ulaznica za svjetski EXPO

  Zakoračite u ono što nas čeka sutra: Dubai+gratis ulaznica za svjetski EXPO

  Uživajte u gradu kontrasta, blistavoj metropoli fascinantne orijentalne gostoprimljivosti. Uostalom, nigdje kao u Dubaiju nećete doživjeti tako uzbudljiv spoj tradicije i modernog. Brojni luksuzni hotelski kompleksi, na korak od prelijepih pjeskovitih plaža. Za kupoholičare Dubai je „banja“ u kojoj se shopping groznica više nego uspješno liječi jednako u tradicionalnim sukobima kao i modernim tržnim centrima.

  Foto: Relax Tours/Shutterstock
  Termin putovanja:

  22.11. – 29.11.2021.

  8 dana – 7 noćenja

  Prevoz: Avion

  Foto: Relax Tours/Shutterstock

   CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI:

  Minimalno 20 prijava

   

  Cijena za prvih 10 uplata već od: Cijena za redovne rezervacije već od:
  Hotel Ibis Al-Barsha 3* ili sličan 1199 KM 1399 KM
  Hotel Novotel Al-Barsha 4* ili sličan 1399 KM 1499 KM

   

  Aranžman uključuje:

  o Avioprevoz na relaciji SA – DXB – SA

  o Aerodromske takse

  o Transfer aerodrom – hotel – aerodrom

  o Smještaj na bazi 7 noćenja sa doručkom u

  1/2 sobama u izabranom hotelu

  o Pratilac putovanja za minimalno 40 prijava

  o Troškove organizacije putovanja

  Aranžman ne uključuje:

  o    Cijenu vize sa ishođenjem 180 KM

  o    Boravišnu  taksu koja se plaća  direktno na recepciji hotela i iznosi od 4EUR po osobi po danu

  o    Fakultativne izlete

  o    Doplatu za 1/1 sobu

  o    Putno osiguranje

  Foto: Relax Tours/Shutterstock

  EXPO DUBAI
  U periodu od 01.10.2021. do 31.03.2022. možete imati priliku da posjetite svjetski EXPO čiji će domaćin ove godine biti DUBAI. Ovogodišnji slogan je „Connecting Minds, Creating The Future” – stoga, zakoračite u budućnost sa nama! Omogućili smo Vam i besplatnu jednodnevnu ulaznicu kupovinom ovog programa!

  KRATAK PREGLED PUTOVANJA :

  1. DAN/22.11.2021./ SARAJEVO – DUBAI            

  Sastanak putnika na sarajevskom aerodromu 3 sata prije leta. Let za Dubai u 17:25 h na letu broj FZ-762. Slijetanje u Dubai u 02:00 h. (Sva navedena vremena su lokalna). Nakon carinskih formalnosti transfer do hotela. Smještaj. Noćenje.

  2. DAN/23.11.2021. /DUBAI             

  Doručak. Nakon doručka predlažemo  fakultativni razgled Dubaija. Na ovom izletu ćete uz pratnju vodiča imati priliku posjetiti Jumeirah džamiju, koja je sagrađena 1979. godine i najstarija je džamija u Dubaiju.  Obići ćemo i Jumeirah beach hotel i Burj Al Arab hotel, najluksuzniji i najviši hotel na svijetu. Mogućnost posjete Souk Madinat Jumeirah (Turistički bazar), sjecište kafića i restorana sa jako dobrim pogledom na hotel Burj Al Arab. Prolazak pored Sheikh Mohamed Bin Rashid palače i dolazak na ostrvo Palme Jumeirah na kojoj se nalazi prekrasni i dobro poznati hotel Atlantis. Na kraju izleta  prilika da se vidi najviša zgrada na svijetu, Burj Khalifa, najveći tržni centar na svijetu  i igrajuće fontane koje oduzimaju dah. / ili fakultativni odlazak u poslijepodnevnim satima Show krstarenje kanalima sa uključenom večerom. Povratak u hotel. Noćenje

  3. DAN/24.11.2021. /DUBAI – ABU DHABI      

  Doručak. Preporučujemo odlazak na fakultativni cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, a smatraju ga i jednim od najmodernijih gradova na svijetu. Abu Dhabi je grad koji nudi kilometre čistih pješčanih plaža i više od 200 otočića razasutih ispred obala Abu Dhabija. Kratko zaustavljanje kod muzeja Louvre i odlazak na tržnicu datula. Odlazak do Qasr Al Watan (ulaznica se plaća posebno), nezaobilazne predsjedničke palače koja je tek nedavno otvorila svoja vrata posjetiteljima te će vas ostaviti bez daha svojim bogato ukrašenim interijerom. Odlazak do modernog trgovačkog centra i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Nastavak putovanja prema džamiji šeika Zayeda, jednoj od najvećih džamija na svijetu koja svojim izgledom nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Povratak u Dubai. Noćenje.

  4. DAN/25.11.2021. /DUBAI – MIRACLE GARDEN & GLOBAL VILLAGE                                                                                   

  Doručak u hotelu. U jutarnjim satima preporučujemo  odlazak na jedan od fakultativnih izleta; fakultativni izlet u Miracle Garden & Global Village. Miracle Garden je nevjerojatan park u kojem se nalazi mnoštvo lukova i maketa napravljenih od cvijeća u različitim oblicima poput aviona i kuća u prirodnoj veličini. Cijeli park broji preko 100 miliona cvjetova. Otvoren je 2013. godine u nastojanju da stvori bujnu oazu usred pustinje, ovaj je vrt od tada postao jedna od najposjećenijih atrakcija u Dubaiju, privlačeći milijune posjetitelja godišnje. Nakon Miracle Gardena posjetit ćemo Global Village gdje ćete na jednom mjestu upoznati kulturu, gastronomiju te poznate građevine I atrakcije u preko 90 zemalja svijeta uz odličan zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje.

  5. DAN/26.11.2021. /DUBAI – SAFARI    

  Doručak u hotelu. Nakon doručka vam preporučujemo fakultativni izlet na Dessert safari koji podrazumjeva adrenalinsku vožnju luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjetu beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u tradicionalnoj nargili. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u autentičnom, orijentalnom okruženju uz zabavni program. Povratak u hotel. Noćenje.

  6. DAN/27.11.2021. /DUBAI – SHOPPING DAY

  Nakon doručka u hotelu. Fakultativni odlazak na svjetski EXPO čiji je ovogodišnji domaćin upravo Dubai! Imat ćete priliku posjetiti najveću svjetsku izložbu nadahnjujućih perspektiva koje se bave najvećim izazovima i mogućnostima našeg vremena. Slobodno veče za individualne aktivnosti. Noćenje

  7. DAN/28.11.2021. /DUBAI – SLOBODNE AKTIVNOSTI

  Nakon doručka u hotelu predlažemo vam da dan iskoristite za vlastito istraživanje i uživanje u Dubaiju. Odmorite se na plažama i suncu. predlažemo vam I odlazak u shopping. Uživat ćete sigurno! Povratak u hotel Noćenje u hotelu.

  8. DAN/29.11.2021. /DUBAI – SARAJEVO           

  Nakon doručka odjava iz hotela te transfer do aerodroma. Let za Sarajevo u 12:55 h na letu broj FZ-761. Dolazak u Sarajevo je predviđen u 16:15 h po lokalnom vremenu (sva navedena vremena su lokalna).

  NAPOMENA:  Navedeni program je prijedlog te može doći do izmjena u rasporedu i redoslijedu programa, na destinaciji.


  Doživite čaroliju arapskog svijeta!

  Pozovite na broj: 033/263-330

  Viber: 063/771-442

  relaxtours@relaxtours.com

  Zelenih Beretki 22

  www.relaxtours.com