Završen III međunarodni teatarski festival Ljetne večeri

  Završen III međunarodni teatarski festival Ljetne večeri

  Hit komedijom „Državni lopov“ sinoć je pred više od 400 posjetitelja zatvoren III međunarodni teatarski festival Ljetne večeri Studio Teatra. 

  Ove godine publici se predstavilo ukupno 6 predstava i to 4 predstave za odrasle i dvije za djecu.  Ovogodišnji festival pod sloganom „Ove godine ljeto počinje 02. jula“, otvorila je predstava „Savršen kroj“ Sarajevskog ratnog teatra i UG „Scena“  u režiji Jasmina Durakovića, a u kojoj igraju Admir Glamočak i Sead Pandur.

  Drugu noć festivala publika je uživala u višestruko nagrađivanoj predstavi „Trg ratnika“ Pozorišta mladih Sarajevo u režiji Dine Mustafića, a u kojoj igraju Mario Drmać i Belma Lindze Kurt. Treća noć festivala bila je rezervisana za predstavu „A šta ćemo sad?“, u produkciji Yugoart-a i Pozorišta „Slavija“ Beograd, koja je nastala po motivima priče Branka Đurića. Tekst i režiju potpisuje Erol Kadić, a uloge ostvaruju Sofija Juričan i Ivan Đorđević Džudi. Četvrta i peta noć festivala su bile podređene najmlađoj publici, pa je tako realizovan KIDS PROGRAM, igraonice, radionice i druženje sa maskotama omiljenih animiranih likova, nakon čega su najmlađi uživali u predstavama „Potraga za konačištem“ i mjuziklu za djecu „Pepeljuga“.

  Kids program festivala izmamio je osmijeh na lice ne samo najmlađoj publici nego i svima onima koji su se na trenutak poželjeli vratiti u najljepše doba, ispunjeno igrom i bajkom.  Bajka je nastavljena i posljednju noć festivala kada je festival zatvorila hit komedija „Državni lopov“ u produkciji Studio Teatra, a u kojoj igraju Nusmir Muharemović, Irfan Kasumović i Mirza Mušija. Više od 400 posjetitelja je uživalo u komediji koju je pogledalo više 80 hiljada gledatelja i za koju se uvijek traži ulaznica više.

  Ljetne večeri Studio Teatra 2019. završene su uz kišu i ovacije publike nakon čega se direktor festivala, Nusmir Muharemović, zahvalio kako prisutnima, tako i svima onima koji su pomogli prilikom realizacije jedinog teatarskog festivala na otvorenom u BiH, uz obećanje da će direkcija festivala ubrzo početi sa pripremama za Ljetne večeri Studio Teatra 2020. s ciljem realizacije što kvalitetnijeg teatarskog programa za sve one koji uživaju i osjećaju Ljetne večeri Studio Teatra.