Zbog koronavirusa privremeno odgođen koncert grupe Helem Nejse

  Zbog koronavirusa privremeno odgođen koncert grupe Helem Nejse

  Zbog pojave i širenja koronavirusa u Bosni i Hercegovini privremeno je odgođen i sarajevski koncert grupe Helem Nejse, koji se 21. marta trebao održati u Domu mladih.

  Foto: Sulejman Omerbašić

  “Drage naše, dragi naši, zbog alarmantne situacije i prevencije od širenja coronavirusa, primorani smo odgoditi zakazani koncert u Domu mladih. Planirani koncert će se održati čim se situacija počne smirivati, a o tome ćete biti blagovremeno obaviješteni. Budite dobri, poštujte mjere kriznog štaba, perite ruke, jedite zdravo i nemojte paničiti. Mislimo na vas, volimo vas puno i jedva čekamo novi datum”, izjavila je ekipa iz Helem Nejsea. 

  Podsjetimo, 21. marta Helem Nejse je pod etiketom Red Bull Presents u Domu mladih trebao promovirati novi album ‘Gluten tag’. Ipak, fanovi ove sve popularnije grupe imat će priliku čuti novi materijal i bez koncerta, jer će ‘Gluten tag’ pod etiketom Croatia Recordsa na tržište izaći 15. marta, dok će datum koncerta biti objavljen naknadno. 

  “Širenje virusa ne može zaustaviti izlazak albuma ‘Gluten Tag’, tako da budite uz svoje uređaje u nedjelju, 15. marta jer album će biti online na svim digitalnim servisima. U nadi da će naše nove pjesme unijeti barem malo vedrine u ove teške korona dane, šaljemo vam velike pozdrave iz HN stožera”, poručuje Helem Nejse.