Zima u Mostaru: Doček Nove godine na otvorenom uz Zabranjeno pušenje

  Zima u Mostaru: Doček Nove godine na otvorenom uz Zabranjeno pušenje

  Ove godine građane Mostara i posjetitelje grada na Neretvi očekuje bogat novogodišnji program i dobra zabava.

  Grad Mostar i Tim Mostar 2024 u saradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK, te Turističkom zajednicom HNK organiziraju doček Nove godine na otvorenom u Mostaru.

  Posljednji dan 2018. godine u Mostaru će biti prepun aktivnosti za sve uzraste. Preko dana će na platou Gimnazije Mostar biti organiziran i dječji doček Nove godine, a u novogodišnjoj noći, nakon DJ Endija, nastupit će grupa SARS koja će ugrijati i rasplesati publiku. Mostarce i goste grada na Neretvi zabavljat će i u Novu godinu uvesti kultna grupa Zabranjeno Pušenje. Oni će u Mostaru predstaviti svoj novi album, ali će i starijim pjesmama učiniti da noć s 31.12.2018. na 1.1.2019. bude za pamćenje. Zabava se nastavlja i nakon ponoći, a za to će biti zadužena mostarska grupa Dobre vibracije.

  Osim dočeka na otvorenom, brojni Mostarci dočekat će Novu godinu u restoranima, kafićima i klubovima. Kako bi novogodišnja noć bila najbolja i najduža do sada, u klubu Pink Panther sve goste očekuje vrhunski provod uz DJ program, a u restoranu Del Rio doček Nove godine organizovan je tako da uz dobru hranu i muziku grupe Kamen gosti uživaju do jutarnjih sati.

  Organizatori dočeka na otvorenom, pokrenuli su i Zimski grad Mostar Winterville, koji je otvoren koncertom popularnog splitskog benda TBF i održavat će se do 7. januara 2019., kada će ga svojim nastupom zatvoriti grupa Psihomodo pop.

  Foto: Sead Sulejmanović

  Na glavnom mostarskom šetalištu, od kružnog toka Rondo do Španjolskog trga, postavljene su drvene kućice s raznolikom ponudom, a Winterville će za mjesec dana trajanja izvesti preko stotinu različitih cjelodnevnih programa s ciljem da kreativnim sadržajima zadovolji sve građane Mostara. Winterville obiluje i dječjim programom uz svakodnevne DJ nastupe, animatore, mađioničare i radionice za djecu koje vode profesionalci. U večernjim satima na mostarskom šetalištu nastupaju lokalni bendovi i time se nastoji zadovoljiti svačiji muzički ukus.

  Ne propustite bogat novogodišnji program i uputite se ka Mostaru!

  Turistička zajednica HNŽ – HNK
  Dr. Ante Starčevića bb (Hotel ERO)
  Mostar 88 000 Bosna i Hercegovina
  Telefon: +00387 36 355 090
  El. pošta: hercegovina@hercegovina.ba
  http://www.hercegovina.ba