Zimska čarolija na Skenderiji: Bogat sadržaj i najveća ledena ploha u BiH

  Zimska čarolija na Skenderiji: Bogat sadržaj i najveća ledena ploha u BiH

  Veliko klizalište na ledu, drvene kućice s raznovrsnom ponudom, te novogodišnje dekoracije, neki su od sadržaja koji će od 13. decembra 2019. do kraja januara 2020. godine krasiti plato KSC Skenderija u Sarajevu.

  Foto: Furaj.ba

  Radi se o sadržajima u okviru manifestacije ‘Zimska čarolija na Skenderiji’, koju organizira KSC Skenderija, uz podršku Turističke zajednice KS, Općine Centar i Federalnog ministarstva turizma i okoliša.

  Direktor Centra Skenderija Amer Kapo kaže da je namjera bila svečani ambijent, kakav u ovo doba godine postoji u mnogim gradovima u inozemstvu, prenijeti u glavni bh. grad.

  Cijene će biti prilagođene mogućnostima stanovništva, a bit će omogućeno i iznajmljivanje klizaljki. Planiran je bogat kulturno-zabavni sadržaj, za djecu i odrasle.

  Direktor Kapo napominje i sadržaje koji će se u tom periodu održavati u zatvorenom prostoru Centra Skenderija, poput sajma automobila i izložbe životinja. Ističe da su poboljšane sajamske aktivnosti Centra Skenderija, a nada se da to i stanovništvo prepoznaje.

  Foto: Furaj.ba

  Vršiteljica dužnosti predsjednice Turističke zajednice KS Azra Džigal kaže da bi i ‘Zimska čarolija na Skenderiji’ trebala da doprinese poboljšanju turističke ponude u gradu. Da bi se turisti, osim što dođu, i zadržali duže.

  Namjera je, kaže, da uz stari dio grada turistima skrenu pažnju i na druge dijelove grada i sadržaje u kojima mogu uživati tokom zime.

  Foto: Furaj.ba

  “Radimo mnogo na promociji, ali bitno je kakve utiske turisti nose sa sobom. Na tome moramo dodatno raditi, ova manifestacija je jedan od načina”, kazala je.

  Džigal kaže da u Kantonu Sarajevo, posebno u zimskom periodu, ima najviše turista iz regije. Privlači ih atmosfera koju osjete ovdje, gostoljubivost ovdašnjeg stanovništva….

  Foto: Furaj.ba

  Tokom godine, ovisno od područja iz kojeg dolaze, turiste zanima i bh. kulturno-historijsko naslijeđe, sportski i avanturistički turizam im je zanimljiv, kao i vjerski.

  Cjenovnik: Termin (1h i 15min) – 3 KM, iznajmljivanje klizaljki 3 KM, oštrenje klizaljki 3 KM.