ZIMSKI AKVAREL – adventske i božićne svečanosti u Splitu

ZIMSKI AKVAREL – adventske i božićne svečanosti u Splitu

Advent u Splitu ove godine dobiva novo ruho

Ako planirate svoje adventsko putovanje, nikako ne smijete zaobići najsunčaniju adventsku destinaciju. Jedna od najuspješnijih zimskih manifestacija u Hrvatskoj – Advent u Splitu, ove godine dobiva novo ruho. Od 01. 12. 2018. do 07. 01. 2019. Split će biti obojen tradicijom i zabavom u sklopu manifestacije pod novim imenom ZIMSKI AKVAREL – adventske i božićne svečanosti u Splitu.

Na Božićnom sajmu na Rivi i ove godine možete uživati u božićnim ukrasima, suvenirima, te bogatoj gastronomskoj ponudi ugostiteljskih sadržaja, kao i muzičkih nastupa.

Na Rivi vas ove godine očekuje bogat dnevni program; dječji programi, klapski nastupi, klasični kvinteti, zabavne grupe, zborovi. Hari Rončević, klapa Šufit, Dalmatino, Četiri Tenora, klapa Iskon, Slavonija Band, Neno Belan & Fiumensi, dio su najbogatijeg programa na Rivi do sada, a za otvaranje manifestacije prisutne će zabavljati jedan od najpopularnijih hrvatskih pjevača, Giuliano. Cijeli grad odiše tradicijom i zabavom pa su tako oživljene sve lokacije poput Turističke palače, Kampusa, Geta, a poseban program očekuje se na Pjaci. Splitski restorani pripremili su razne gastro projekte u sklopu kojih će se moći osjetiti praznike u Dalmaciji kroz sva čula.

BOŽIĆNA ČAROLIJA

Praznici su vrijeme porodičnog zajedništva i veselja, pa je tako Strossmayerov perivoj ili Đardin postao prava božićna čarolija za djecu i porodicu. Ovaj božićni kutak svijetli u šarenim bojama božićnih ukrasa i prigodnih dječjih 3D likova, prepun muzičkih i dramskih programa, plesnih nastupa i prigodnih darova. Svaki dan održavati će se tematski programi poput nastupa crkvenih zborova koji pjesmom donose radost Božića u Đardin, nastupa mladih muzičara u saradnji s Glazbenom mladeži Split, nastupa studenata Glazbene akademije Sveučilišta u Splitu. Subota u Đardinu rezervirana je za dječje programe a nedjelja za koncertne programe orkestara i zborova klasične i duhovne muzike. S ciljem stvaranja božićnog ugođaja na što više gradskih trgova, ove godine Trg Gaje Bulata u decembru postaje Trg uličnih umjetnika, gdje će ulični umjetnici svakodnevnim prigodnim programom oplemeniti ovaj trg zvukovima Božića. Posjetitelji će imati priliku kupiti prigodne suvenire i ukrase.

Božićne svečanosti nezamislive su bez prigodnih pjesama, pa se tako i u starom Splitu tradicionalno išlo od kuće do kuće, gdje bi pjevači stali na balaturu, sular ili dvor te zapjevali domaćinima prigodne Božiće pjesme i nakon toga bivali počašćeni. Inspirirani tim starim običajem, članovi KUD-a Jedinstvo prilagodili su kolendu na način da ženska vokalna skupina folklornog ansambla odjevena u narodne nošnje dariva sugrađane i njihove goste, a capela izvedbama božićnih pjesama na atraktivnim lokacijama  grada (Peristil, Pjaca , Voćni trg , Vestibul).

PROMOTIVNE CIJENE

Za sve koji vole Split, dobra je vijest da se promotivnim cijenama uključila Croatia Airlines, a sjajne popuste nudi HŽ Putnički promet i splitski hoteli. U cijeli program uključili su se i muzeji  i HNK Split, stoga prigodnog kulturnog programa neće nedostajati.

Splićani su nam pripremili i najzabavniji doček Nove godine uz spektakularan ponoćni vatromet. U novu godinu uvesti će nas jedan od najboljih zabavljača na ovim prostorima Jasmin Stavros i grupa Magazin. Ljubitelji plesa novu godinu imaju priliku  započeti  uz plesne pokrete na  Salsa dočeku Nove godine na Voćnom trgu, a cijeli program možete provjeriti na www.visitsplit.com.