Zlatni momci

  Zlatni momci

  Jednu od najuspješnijih i najljepših sportskih priča u Bosni i Hercegovini već godinama pričaju paraolimpijski reprezentativci u sjedećoj odbojci. Ovi zlatni momci osvojili su sve što se osvojiti može i zasluženo su najtorfejniji bh. tim ikada. Reprezentacija je oformljena od mladića koji su u ratu ostali bez jedne ili obje noge pa im je sport postao najbolji način nošenja sa takvim problemom. Prvobitna borba i odvajanje od svakodnevnice, vremenom je izrasla u pravi uspjeh.

  21.06.2012.

  Kada se krenu nabrajati titule jasno je da su uvijek u samom vrhu.  U BiH ima trideset klubova, tri lige i naša reprezentacija u sjedećoj odbojci je osvojila sedam evropskih titula, dvije svjetske, paraolimpijsku zlatnu medalju i tri olimpijska srebra, pa se mnoga finala više i ne broje.

  Reprezentaciju danas sačinjavaju: Hrustemović Mirza (selektor), Alić Nevzet (sistent selektora), Čišija Abid (trener), Šabat Dževd (ekonom), Delalić Sabahudin (kapiten), Manko Adnan, Medić Asim, Godinjak Ismet, Hamzić Dževad, Alibašić Safet, Kešmer Adnan, Jusufović Ermin, Čančar Nizam, Duran Mirzet, Kadrić Benis i Mehmedović Ejub.

  Elvira Leka, Furaj.ba