Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Austrijski dezert: Palačinke sa svježim sirom
 Austrijski dezert: Palačinke sa svježim sirom
Furaj Planetom Kuhinja

Austrijski dezert: Palačinke sa svježim sirom

by Furaj.ba 2 min read

AA

Topfenpalatschinken su tradicionalni austrijski i boemski palačinci sa slatkim i ukusnim punjenjem.

Sastojci za palačinke:

120 g brašna

4 – 5 jaja

¼ l mlijeka

sol

maslac ili ulje za pečenje

Sve sastojke dobro izmiješati u glatko tijesto. Maslac ili ulje zagrijati u tavi, tijesto izlijevati u manjim količinama, te zapeći prvo s jedne, pa s druge strane.

 

Za Topfenpalatschinken:

Sastojci:

9 palačinki

120 g maslaca

60 g šećera u prahu

600 g svježeg sira

120 g šećera

60 g grožđica

⅜ l kiselog vrhnja

6 žumanjaka

6 bjelanjaka

1 supena kašika vanilin šećera

prstohvat soli

limunova kora

 

Preljev:

2 jaja

¼ l kiselog vrhnja

40 g šećera u prahu

1 kašičica vanilin šećera

 

maslac za namašćivanje posude za pečenje

brašno za posipanje po posudi za pečenje

šećer za posipanje

 

Maslac na sobnoj temperaturi, šećer u prahu i koru od limuna izmiješati u pjenastu smjesu, postepeno dodavati žumanjke, a na kraju dodati pasirani svježi sir, kiselo vrhnje i grožđice. Bjelanjke, šećer, vanilin šećer i sol izmiješati u čvrstu pjenu, pa dodati u smjesu s maslacem. Palačinke premazati s ⅔ smjese od sira i saviti, pa izrezati u komade veličine ca. 6 cm. Odgovarajuću posudu za pečenje namastiti i posuti brašnom, te komade palačinki poslagati i u zagrijanoj pećnici peći 15 minuta.

Za preljev jaja, ostatak smjese od sira, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer izmiješati u glatko tijesto, preliti preko palačinki i ispeći u pećnici. Posuti šećerom i odmah servirati.

 

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Uspješne priče

Adisa Bašić dobitnica književne nagrade u Austriji

Austrijsko slavističko društvo (Österreichische Gesellschaft für Slawistik) proglasilo je Adisu

Zanimljivosti

Autobusi bez vozača uskoro napuštaju Beč

Od 6. juna 2019. godine, u javni prijevoz u bečkom

Zanimljivosti

Svi stanovnici Beča mogu se besplatno testirati na COVID-19 od kuće

Od sada svi stanovnici Beča imaju priliku da se besplatno

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.