Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  • EnglishEnglish
Kontakt
Marketing
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
Furaj.ba | S nama u avanturu Furaj.ba | S nama u avanturu
  • NASLOVNA
  • Zavrti Globus
  • Bosna i Hercegovina ❤
    • Banja Luka
    • Bihać
    • Blagaj
    • Bugojno
    • Bosanska Krupa
    • Brčko
    • Cazin
    • Foča
    • Goražde
    • Gradačac
    • Jajce
    • Konjic
    • Kraljeva Sutjeska
    • Kreševo
    • Ljubuški
    • Mostar
    • Neum
    • Ostrožac
    • Sanski Most
    • Sarajevo
    • ⚫ Sarajevo Ljubavi moja
    • Srebrenica
    • Stolac
    • Travnik
    • Trebinje
    • Tuzla
    • Vareš
    • Velika Kladuša
    • Višegrad
    • Visoko
    • ⚫ Zemlja u Obliku Srca
    • Zenica
    • Bjelašnica
    • Fojnica
    • Gradačac
    • Počitelj
    • Sarajevo
  • Furaj Planetom
    • Razglednica
    • Korisne Informacije
    • Kuhinja
    • Neobični Muzeji
    • Putopisi
    • Zanimljivosti
  • Magazin
    • Intervjui
    • Kolumne
    • Moj Život u Inostranstvu
    • Fotografi
    • U nastavcima
    • Uspješne priče
  • Vikend Planer
    • ⚫ Nacionalni parkovi
      • NP Kozara
      • NP Sutjeska
      • NP Una
    • ⚫ Planine
      • Vlašić
      • Jahorina
      • Bjelašnica
      • Igman
    • Izletišta
    • Sport i rekreacija
    • Ski centri
    • Vikend s psom
  • Furaj.ba projekti
    • BiH Bucket list challenge 2021
    • Konkursi i Nagradne Igre
  • Novosti
    • Aktuelna ponuda putovanja
    • Održivi razvoj
  1. Home
  2. Furaj Planetom
  3. Bečke kocke
 Bečke kocke
Furaj Planetom Kuhinja

Bečke kocke

by Furaj.ba 3 min read

AA

Uživajte!

Biskvit:

 
3 žlice kakaa
6 jaja
6 žlica šećera
6 žlica brašna
1 dcl ulja
1 dcl mlijeka
1/2 praška za pecivo


Kalup namastite ili ga obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180°C.

Odvojite žutanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i ostavite ga sa strane. Žutanjcima dodajte šećer pa ih umutite da dobijete pjenastu smjesu. Zatim smjesi žutanjaka i šećera najprije dodajte kakao, mlijeko i ulje pa izmiksajte.


Potom dodajte i brašno te prašak za pecivo pa lagano mikserom umutite u jednoličnu smjesu. Na kraju u tu smjesu lagano umutite i snijeg od bjelanjaka.

Smjesu za biskvit ulijte u pripremljeni kalup i ravnomjerno rasporedite pa stavite u pećnicu na 10-tak minuta. Provjerite čačkalicom da li je biskvit pečeni. Gotov biskvit izvadite iz pećnice pa ga preokrenite iz kalupa na rešetku ili papir za pečenje, očistite kalup i vratite biskvit natrag.


U lončić ulijte mlijeko (oko 1 dcl) pa ga stavite na vatru i zagrijte.
Još vrući biskvit (tek izvađen iz pećnice) prelijte toplim mlijekom i ostavite da se mlijeko upije dok pripremate kremu.


Krema:
500 ml slatkog vrhnja
250 g čokolade za kuhanje


Slatko vrhnje ulijte u zdjelu pa dodajte čokoladu za kuhanje.
Sve skupa stavite na vatru da se grije pa miješajte sve dok se čokolada ne otopi u slatkom vrhnju ali pripazite da vam slatko vrhnje ne zakipi.
Kad ste otopili čokoladu, prelijte kremu ravnomjerno po biskvitu i stavite na hlađenje.

 

  • 34K
    Share
    Facebook
  • 0
    Share
    Twitter
  • 0
    Share
    LinkedIn
  • 0
    Share
    Viber
  • 0
    Share
    WhatsApp
Previous post
Next post
Čitaj više
Novosti

Red Bull Cliff Diving u septembru ponovo na Starom mostu

23 Marta, 2023
Novosti

Brand New Game – da li ste dovoljno hrabri!?

23 Marta, 2023
Novosti

ODLAZAK NA UMRU U MAJU!

23 Marta, 2023
Izdvojeno

Sajam turizma Place2go 2023.

23 Marta, 2023
Pratite nas
  • 34.8K
    Fans
    34.8K
    Fans
  • 13K
    Followers
    13K
    Followers
Newsletter
Povezani TEKSTOVI
Kuhinja

Lavanda – recepti za savršeno ljetno osvježenje

Sladoled, limunada, keksići… Lavanda je jedna od omiljenih mirisnih ljekovitih

Novosti

Poznati bečki lokal testira na COVID-19 uz kafu i kolače za ponijeti

Poznati bečki lokal “Cafe Museum” na trgu Karlsplatz pretvorio se

BiH ❤ BiH Bucket list challenge 2021 Kuhinja Vikend Planer

Smokvara, ukusna hercegovačka poslastica

BiH Bucket List Challenge – Izazov #93 Posjećujući gradove na

MARKETING

IMPRESSUM

KONTAKT

USLOVI KORIŠTENJA

Implemented By HudHudPro ®. All Right Reserved ©.