Čokoladna torta bez brašna

Po želji u kremu možete dodati  nutellu od 400 gr i lješnjake. Poslužite uz dodatak sladoleda od vanilije ili umućenog šlaga.

Sastojci:

300 gr fine crne čokolade iznad 70% kakaoa

225 gr masla

225 gr šećera

9 žutanjaka

5 bjelanjaka

malo soli

 

Priprema:

Čokoladu i maslo otopiti na pari. Žumanjke dobro umutiti sa šećerom,  u to dodati otopljeno maslo i čokoladu. Bjelanjke stući s malo soli, te nježno i lagano spojiti s čokoladnom smjesom. Trećinu smjese (koja će služiti kao krema) odvojiti i staviti u hladnjak. Ostatak bi se trebao peći u 2 kalupa na 150 ºC oko jedan sat. Prijateljica od koje sam dobila recept stavi cijelu smjesu za biskvit u kvadratnu tepsiju i poslije je lagano pečenu pilicom izreže. Pečene kore premazati kremom i po želji ukrasiti.

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content