Čokoladna torta

BISKVIT:

jaja 4 kom

šećer 15 dkg

brašno-oštro 7 dkg

prašak za pecivo 1/2 paketić/a

maslac 20 dkg

čokolada za kuhanje 200 g

 

PRELJEV:

čokolada za kuhanje 30 dkg

vrhnje za šlag 1/2 l

mlijeko 1,5 dcl

 

PRIPREMA

 

BISKVIT

Razdvojiti žutanjce od bjelanjaka.Žutanjke pomješati sa šečerom i miksati.

Rastopiti na pari ili mikrovalnoj maslac i čokoladu za kuhanje i dodati žutanjcima.Zatim dodati prašak za pecivo i brašno.

Napraviti snijeg od bjelanjaka i kuhačom ga dodati u smjesu od žutanjaca i sve jednolično izmješati.

Staviti peći na 180C oko 20 minuta.

Kada je pečeno preliti biskvit toplim mlijekom.

 

PRELJEV

Vrhnje za šlag i čokoladu otopiti na pari  ili u mikrovalnoj.

to sve mješati dok se čokolada skroz ne otopi oko 10 minuta i sa tim preljevom zaliti kolač.

Ostaviti na sobnoj temperaturi da se dobro upije u biskvit.

 

 

ČITAJ VIŠE

Prijavite se na naš newsletter

Klikom na "pošalji" pristajete da Vam šaljemo naš newsletter

povezani tekstovi

Skip to content